Revanš utakmica finala Kupa libertadores izmedju Boke Juniors i River Plate odigraće se 9. decembra na stadionu „Santjago Bernabeu“ u Madridu.

Derbi Buenos Ajresa je trebalo da se odigra prošlog vikenda, ali je odložen pošto su navijači Rivera napali klupski autobus koji je predvodio fudbalere Boke na stadion.

U napadu na klupski autobus povredjeno je sedam fudbalera Boke uglavnom zbog rasekotina od stakla i suzavca, a dvojica su primljena u bolnicu. Na fotografijama i snimcima iz svlačionice moglo se videti da se igrači teturaju i da su dezorijentisani.

Povezana vest:  Španija sigurna protiv Nigerije, Urugvaj brojao do osam

Utakmica je trebalo da počne u subotu u 21 čas, pa je početak odložen za sat vremena, potom za 23:15, da bi zatim usledila odluka da se ipak odigra dan kasnije, ali je i tada meč odložen.
Odlučeno je da se utakmica odigra na stadionu Real Madrida 9. decembra od 20.30, a navijači oba kluba će dobiti isti broj ulaznica.

Povezana vest:  Fifa i dalje razmatra mogućnost proširenja SP 2022.

Južnoafrička fudbalska konfederacija odbila je zahtev Boke da joj se dodeli trofej bez odigravanja utakmice.
Prvi meč na stadionu Bombonjera završen je nerešeno, 2:2.
„Španija je spremna da organizuje finale Kupa libertadores izmedju Boke Juniors i River Plate. Naše bezbednosne snage imaju veliko iskustvo u ovakvim situacijama i već rade na organizaciji, kako bi osigurali da dogadjaj bude bezbedan“, rekao je premijer Španije Pedro Sančes.

Povezana vest:  Poraz mladih fudbalera Srbije od Austrije na startu EP