vojvodina pripreme

Šćepanović: U naredne tri-četiri godine hoćemo titulu

Fudbaleri Vojvodine započeli su danas pripreme za proleći deo sezone u Sportskom centru „Vujadin Boškov“.
U odnosu na prvi deo sezone napadač Lazar Veselinović prešao je na pozajmicu u Pohang Stilers, dok je Enveru Alivodiću istekao ugovor.
-Koga nema, bez njega se mora, a tu sam da iz igračkog kadra izvučem maksimum. Trudićemo se da na proleće igramo lep, ofanzivan fudbal sa puno golova. Naše ambicije zavise od prelaznog roka i tek kada se on završi znaćemo više. Ako želite jak tim i stabilnu finansijsku situaciju, morate da, uz prodaju, i da kupujete igrače – rekao je trener Zoran Marić.
Na prozivci pojavila su se 32 igrača: Srđan Žakula, Milan Jovanić, Vanja Milinković-Savić, Emil Rockov, Marko Kordić, Marko Živković, Stefan Nikolić, Bojan Nastić, Nenad Kočović, Nino Pekarić, Radovan Pankov, Milko Novaković, Igor Đurić, Saša Ćurko, Marko Poletanović, Mirko Ivanić, Nikola Popara, Milan Makarić, Luka Luković, Janko Tumbasević, Aleksandar Desančić, Elmir Asani, Mijat Gaćinović, Uroš Stamenić, Jovan Stojanović, Luka Grgić, Slobodan Novaković, Nikola Mojsilović, Slaviša Radović, Danilo Sekulić, Srđan Babić i Fuad Abas Ibrahim.
U narednim danima očekuje se dolazak po jednog igrača iz Nigerije i Kameruna, nakon što reše problem sa vizama.
Predsednik Novosađana Zoran Šćepanović poručio je igračima da je glavni cilj titula šampiona Srbije u narednim godinama.
-Ekipa ima mnogo potencijala i na igračima je da u narednom periodu to i pokažu, a mi iz uprave obezbedićemo sve uslove za rad. Vojvodina više nema pravo da čeka i siguran sam da ćemo u sledeće tri ili četiri godine osvojiti titulu. To ne znači da smo se borbe za najviši plasman odrekli i ove sezone. Siguran sam da ćemo na kraju ove sezone biti najmanje na mestu na kome se sada nalazimo – naveo je Šćepanović.
Fudbaleri Vojvodine do 24. januara treniraće u Novom Sadu, posle čega će otići na drugu fazu priprema u turski Belek.
Vojvodina je jesenji deo prvenstva završila na trećem mestu sa 29 bodova, devet manje od vodećeg Partizana.

Povezana vest:  Van Gal novi menadžer Junajteda

PHOTO: FK VOJVODINA