PROSINECKI JAVOR-CRVENA ZVEZDA 10

Prosinečki tužio Crvenu zvezdu zbog dugovanja

Bivši trener Crvene zvezde Robert Prosinečki tužio je aktuelnog prvaka Srbije zbog neisplaćenih dugovanja, prenosi hrvatski portal Index.hr. Prema saznanjima portala, Prosinečki je preko svog advokata Nikole Badovinca prošlog meseca podneo Disciplinskoj komisiji Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) zahtev za suspenziju Crvene zvezde zbog dugovanja oko 130.000 evra sa uračunatim kamatama.
Dodaje se da je Komora FIFA za rešavanje sporova (DRC), kao prvostepeni organ, pre nekoliko meseci upozorila beogradski klub na izvršavanje obaveza i da se Crvena zvezda na odluku nije žalila Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), čime je ona postala punomoćna.
Bivši istaknuti igrač crveno-belih i reprezentativac Jugoslavije i Hrvatske sporazumno je raskinuo ugovor sa Crvenom zvezdom u avgustu 2012. godine, nakon što je ekipu vodio sa klupe od 2010.
Prosinečki je tokom karijere nastupao za brojne klubove, među kojima Real Madrid i Barselonu, a trenutno obavlja dužnost selektora reprezentacije Azerbejdžana.

Povezana vest:  Kosanović: Lakše je posle pobede nad OFK Beogradom