David Moyes teren

Mojes: Glavni cilj je opstanak, ali sanjamo finale Kupa 

Trener fudbalera Sosijedada, Dejvid Mojes, rekao je da je glavni cilj kluba ove sezone opstanak u Primeri, ali da istovremeno sanja o plasmanu u finale španskog Kupa kralja.
Sosijedad sutra u revanšu osmine finala dočekuje Viljareal i mora da nadoknadi minus od jednog gola iz prvog susreta (1:0).
Međutim, nakon prvenstvenog remija u nedelju sa Granadom (1:1) Mojes proznaje da još postoji realna opasnost od ispadanja, jer su Baskijci samo tri boda iznad opasne zone.
-Ako je moguće, voleo bih da dođemo do finala Kupa kralja zbog naših navijača. Ukoliko uspemo, bilo bi to fantastično. Mislim da treba biti realan, ali naše nade i naši snovi su da stignemo do finala – kazao je Mojes španskim novinarima.
Bivši menadžer Mančester Junajteda i Evertona pohvalio je igrače zbog napornog rada, koji se isplatio velikom pobedom nad Barselonom ranije ovog meseca (1:0), ali je upozorio na osnovni cilj i opstanak u Primeri.
-Kada sam u novembru preuzeo ekipu postojala je opasnost od ispadanja. Situacija je sada malo bolja, ali opasnost i dalje postoji – zaključio je Mojes.
Klub iz San Sebastijana, koji je poslednji trofej Kupa kralja osvojio još 1987. godine, trenutno zauzima 12. mesto na tabeli Primere sa 19 bodova iz 18 utakmica.

Povezana vest:  Golman Alžira na probi u Mančester Junajtedu