van_gal_bajern_trenerVan Gal će ostati u Bejernu

 

Šef stručnog štaba Bajerna Luis van Gal izjavio je danas da će ostati u klubu i ako u subotu u finalu Lige šampiona pobede Inter.

Holandski stručnjak je pre mesec dana rekao da će otići iz kluba ukoliko osvoje trostruku krunu, jer više neće imati šta da dokazuje. Ugovor mu, inače, ističe u junu narede godine.

Povezana vest:  EP 2012, RASPORED, Svečano otvaranje u Varšavi, finale u Kijevu

-Predomislio sam se. Razgovarao sam sa prijateljima, igračima koje vodim i članovima uprave i nakon toga odlučio da odradim ugovor do kraja. Ipak, naredne godine će biti druga priča – rekao je Van Gal.

Krajem prošle godine Holanđanin je bio nadomak odlaska, ali ne svojom voljom, već zbog loših rezultata. Krajem jesenjeg dela prvenstva Bajern je znatno zaostajao na tabeli, ali je sve krenulo nabolje u drugom delu.

Povezana vest:  Duža pauza za Abu Dijabija?

Posle serije od 13 pobeda u Bundes ligi, Bavarci su stigli do vodeće pozicije, a usledile su i fantastične igre u Ligi šampiona, pa su čelnici kluba bili primorani da nagovaraju Van Gala da promeni odluku i ostane i klubu, bez obzira na ishod finala Lige šampiona.

-Prvi put u karijeri sam doživeo da gotovo svi igrači bez rezerve prihvataju moju filozofiju igre. Doduše, trebalo je da prođe neko vreme da se to desi, ali onda je tim eksplodirao. Uveren sam da možemo da igramo još bolje i da ni iz daleka nismo dostigli svoj maksimim – rekao je Van Gal.

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Rezultati i tabela utakmica 2. kola Serije A