Barselona sigurna u Galiciji, tri gola Mesija

Fudbaleri Barselone održali su korak za liderom madridskim Realom, pošto su večeras pobedili u La Korunji ekipu Deportiva sa 4:0 (2:0) u 19. kolu španske Primere.

Meč je obeležio najbolji igrač katalonskom tima Lionel Mesi, koji je zabeležio „het trik“.

Mesiju je „het trik“ protiv Deportiva treći ove sezone, a postigao je 19. gol u španskom šampionatu.

Argentinac je prosto blistao večeras na Rijazoru, radio je šta je hteo odbrani domaćeg tima, a odličnu partiju pružio je i Ivan Rakitić sa dve asistencije.

Prvi gol viđen je već u 10. minutu kada je Mesi, na njemu nesvojstven način, postigao gol glavom posle fenomenalnog pasa Rakitića iza odbrane Deportiva.

Povezana vest:  Marin najbolji igrač Superlige, Milojević trener

Mesi je nastavio u istom ritmu i posle pola sata igre lepim lobom udvostručio prednost. Treći gol postigao je u 62. minutu, pošto je iskosa pogodio sam ugao golmana Fabrija.

Koliko su igrači Deportiva bili inferiorni odslikava autogol štopera Sidneja u finišu meča, kada ga je njegov saigrač Lopo pogodio u želji da izbaci loptu iz kaznenog prostora.

Barselona je pobedom u Galiciji prišla najljućem rivalu Realu na samo bod zaostatka, ali Madriđani imaju meč manje.

Aktuelni šampion madridski Atletiko lako je savladao fenjeraša Granadu na Visente Kalderonu sa 2:0. Tim Dijega Simeonea nije briljirao, ali je zabeležio važnu pobedu golovima Marija Mandžukića i Raula Garsije i na približio se vodećem tandemu na tabeli na samo četiri boda.

Povezana vest:  Ćavi: Želim da završim karijeru u Barseloni

Sevilja se pobedom u derbiju Andaluzije nad Malagom na najbolji način popela na mesto koje vodi u Ligu šampiona. Junak susreta bio je kolumbijski napadač Karlos Baka, koji je postigao prvi i asistirao Suarezu za drugi gol.

U derbiju začelja Elče teškom mukom osvojio ti boda protiv Levantea, iako je imao igrača više od šestog minuta posle crvenog kartona Navara.

Žonatas je doveo svoj tim u vođstvo u 12. minutu, Elče odmah nakon toga promašio penal i pored toga činilo se daće zabeležiti lak trijumf.

Gosti iz predgrađa Valensiju imali su veliku šansu da izjednače rezultat u 72. minutu, ali je golman Elčea Pržemislav Titon odbranio penal Rubenu Garsiji.

Povezana vest:  Skaj Sport: Mihajlović vraća Balotelija u Milan

Rezultati i strelci:

Atletiko Madrid – Granada 2:0 (Mandžukić 34. penal, Garsija 88)

Deportivo – Barselona 0:3 (Mesi 10, 33, 62, Sidnej autogol 83)

Hetafe – Real Madrid 0:3 (Ronaldo 63, 79, Bejl 67)

Elče – Levante 1:0 (Žonatas 12)

Sevilja – Malaga 2:0 (Baka 36, 68)

Odigrano ranije:

Real Sosijedad – Rajo Valjekano 0:1

Valensija – Almerija 3:2

Viljareal – Atletik Bilbao 2:0

Espanjol – Selta 1:0

Kordoba – Eibar 1:1

Tabela: Real Madrid 45 bodova, Barselona 44, Sevilja 39, Valensija i Atletiko Madrid po 38, Viljareal 32, Malaga 31, Eibar 27…