reprezentacija_srbije_ekipa_marakanaSrbija – Grčka 11. avgusta, Izrael – Srbija 9. februara

 

Reč je o dve prijateljske utakmice „A“ reprezentacije, a „orlovi“ će prvi meč posle SP odigrati u Srbiji. Fudbalski savez Srbije već razmišlja i o periodu posle Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, pa je ugovorio dve prijateljske utakmice naše najbolje reprezentacije u terminima iz FIFA međunarodnog koordinisanog kalendara takmičenja. Ovakvim pristupom domaća organizacija želi da pravovremeno obezbedi adekvatne provere za izabranike Radomira Antića i u periodu borbe za plasman na Prvenstvo Evrope 2012. godine, koje će biti održano u Poljskoj i Ukrajini.

Povezana vest:  FK Partizan osudio napad na Lazara Markovića

Srbija će 11. avgusta, u terminu koji prethodi početku novog kvalifikacionog ciklusa, igrati protiv nekadašnjeg prvaka Evrope Grčke. Susret Srbija – Grčka biće odigran u Beogradu, a termin početka biće naknadno određen.

Prvu zvaničnu utakmicu u 2011. godini naša „A“ selekcija odigraće 9. februara u Izraelu. Grad-domaćin meča i vreme početka biće naknadno određeni.

Naredni protivnici su pažljivo birani. Želja je da se utakmicom protiv Grčke pred domaćim navijačima najavi polazak na Poljskoj i Ukrajini, a pored nespornih kvaliteta izraelskog tima u određivanju rivala za februarski termin vodilo se računa i o vremenskoj situaciji u većem delu evropskog kontinenta. Preostalo je još da FS Srbije ugovori meč i za 17. novembar ove godine, koji je takođe termin predviđen za odigravanje prijateljskih utakmica.

Povezana vest:  Vojvodina: Bivši direktor marketinga ukrao klupski novac

Podsetimo, Srbija će kvalifikacioni ciklus za Prvenstvo Evrope 2012. otvoriti 3. septembra susretom na Farskim ostrvima, dok ćemo četiri dana kasnije dočekati Sloveniju.