Messi_01Leo Mesi: Odgovor na kritike Argentinaca sledi na SP!

 

Trenutno najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi doputovao je juče u Buenos Aires, kako bi se priključio pripremama reprezentacije Argentine za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Mesija je na aerodromu dočekao velikibroj novinara I fotografa a zanimalo ih je, između ostalog, kako se nosi sa čestim kritikama medija i navijača da u dresu reprezentacije ne prikazuje ni približno iste partije kao u Barseloni, sa kojom je prošlog vikenda osvojio drugu uzastopnu titulu prvaka Španije.

Povezana vest:  Baloteli kažnjen sa 10.000 evra zbog provokacije

-Dres argentinske reprezentacije za mene nije nikakvo breme, igranje za Argentinu ne predstavlja pritisak. Ni u Španiji ne igram sam, već u ekipi koja je predodređena za pobede. A mojim kritičarima ću odgovore ponuditi na terenu. Svetsko prevnstvo je odlična prilika da Argenticima dokažem da u dresu reprezentacije mogu biti jednako dobar kao i u onom Barseloninom – poručio je Mesi.

Na pitanje hoće li selektor Dijego Maradona graditi ekipu oko njega, nije bio baš oduševljen.

Povezana vest:  Meksiko pobedio Nemačku na SP

-Dijego ne gradi tim oko mene. Moramo delovati samo kao tim, svako mora igrati samo za ekipu – rekao je Mesi.

Na kraju, navijačima argentinske reprezentacije ponudio je veliku dozu optimizma.

-Ja verujem da je Argentina kandidat za osvajanje Svetskog prvenstva. Međutim, u javnosti, mi sigurno nismo među najvećim kandidatima sa obzirom na put koji smo prešli da bismo se uopšte kvalifikovali na Mundijal. To je za nas i dobro da nas ne tretiraju kao favorite. Imaćemo odličnu priliku za dokazivanje – zaključio je Barselonin as, koji se sprema za svoje drugo Svetsko prvenstvo.

Povezana vest:  Morinjo najavljuje pobednički tim Reala

Na prvom, pre četiri godine u Nemačkoj, Mesi se nije baš naigrao. Četvrtfinalni duel u kojem je domaćin Nemačka eliminisala “gaučose” na penale, gledao je od početka do kraja sa klupe.

Podsećanja radi, Argentina će u Južnoafričkoj Republici igrati u B grupi, u kojoj su još Nigerija, Južna Koreja i Grčka.