bartomeuBartomeu: Iza napada na Barselonu politički motivi i Real

Predsednik Barselone Đosep Bartomeu optužio je indirektno večitog rivala madridski Real, ali i špansku Vladu da stoje iza odluke suda da protiv njega povede proces.
Sudija Pablo Ruiz prihvatio je juče zahtev tužilaštva da stavi Bartomeua na spisak optuženih u istrazi za utaju poreza u slučaju transfera Brazilca Nejmara
-Ima izvesnih moćnih osoba u državi kojima se ne sviđa ono što radimo. Moramo konačno da kažemo dosta ovim stalnim napadima. Crvena linija je pređena-rekao je Bartomeu u intervjuu za špansku televiziju „8tv“, koji prenosi „Sport“
On je naglasio da Barselona nije učinila ništa loše time što je angažovala Nejmara i da je prijavila tačan iznos transfera.
-Iznos transfera nismo menjali, ali je istina da smo rekli da smo imali i druge ugovore sa Nejmarovim ocem-rekao je Bartomeu.
On je naglasio da u „napadu na Barselonu vidi političku pozadinu“.
-Pre nekoliko godina smo organizovali na Kamp Nou koncert, a 11. septembra smo igrali u dresovima ‘senjere’, osnosno u bojama katalonske zastave. Možda im se to nije dopalo- rekao je Bartomeu.
Transfer brazilskog napadača pod sumnjom je otkako je on potpisao za Barselonu 3. juna 2013. godine.
Tužilac Hose Perais Kaljeha naveo je juče da su Barselona i Rosell prijavili poreskoj upravi mnogo manji iznos nego onaj koji su zaista dali Nejmaru prilikom transfera 2013.
Kako se navodi, ukupan transfer je verovatno iznosio oko 94,8 miliona evra, a prijavljeno je oko 57 miliona.

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Rezultati današnjih utakmica 17. kola i tabela

PHOTO: JEWEL SAMAD/AFP