russia-2018 SP LogoIzgradnja stadiona u Rostovu kasni sedam meseci
 
Građevinski radovi na ambicioznom zamišljenom stadionu u Rostovu na Donu, na kojem će se igrati utakmice Svetskog fudbalskog prvenstva 2018. godine, kasne sedam meseci, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva Rusije.
Radovi na stadionu kapaciteta 46.000 sedišta u Rostovu trebalo je da budu završeni u maju 2017. godine, ali je procenjeno da će biti gotovi u decembru te godine.
U saopštenju se ne navodi zbog čega je došlo do kašnjenja, većsamo da su uvedene duple smene kako bi se „ispunio tesan rok za izgradnju stadiona“.
Ruski ministar sporta Vitalij Mutko, koji je i predsednik Organizacionog komiteta Svetskog prvenstva 2018. godine, nedavno je rekao da će stadion u Rostovu biti najteže izgraditi i da bi troškovi mogli da se uvećaju.
Projekat stadiona originalnog, nepravilnog oblika koji je pripremila specijalizovana američka arhitektonska firma „Populous“ je predstavljen 2011. Kapacitet stadiona za Svetsko fudbalsko prvenstvo će biti 46.000 mesta, a potom će deo sedišta biti demontiran, te će ih ostati 42,000.
Stadion bi trebalo da bude deo novog centra Rostova, i prvi ovjekat izgrađen na južnoj obali reke Don, a imaće restorane i trgovine.
Povezana vest:  Basta srećan zbog povratka u reprezentaciju