radovan curcic promocija 3Ćurčić: Rano za imena, svi igrači konkurišu za poziv

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da je još rano govoriti o imenima igrača koji će se naći na spisku za utakmicu protiv Portugalije u nastavku kvalifikacija za EP, ali da prati sve kandidate i da svi ravnopravno konkurišu za poziv.
Izvesno je da će Ćurčić zbog povrede Filipa Đorđevića morati da pronađe novog napadača, odnosno štopera, zbog povrede Milana Biševca.
-Svi koji skreću pažnju dobrim igrama mogu da se nađu na spisku od 23 imena. Planiram da odem u Nemačku kako bih uživo pogledao formu potencijalnih reprezentativaca koji igraju u toj zemlji – izjavio je Ćurčić medijima.
Glavni zadatak prilikom posete Nemačkoj svakako će biti razgovor sa Nevenom Subotićem, kako bi se iskusni as Borusije iz Dortmunda vratio u nacionalni tim.
Ćurčicj, kako je anveo, ipak neće putovati u Tursku da bi uživo posmatrao pripremne utakmice Partizana (pre svega zbog Petra Škuletića) i Crvene zvezde.
-U Tursku će otputovati jedan od mojih pomoćnika. Gledaće potencijalne kandidate i iskoristiti priliku da se sastane sa reprezentativcima koji igraju u tamošnjim klubovima – naveo je Ćurčić.
Srbija u I grupi kvalifikacija za prvenstvo Evrope u Francuskoj 2016. godine ima samo jedan bod, koliko i Jermenija. Danska zauzima prvu poziciju sa sedam, Portugalija ima šest, a Albanija četiri boda.
Srbija gostuje Portugaliji 29. marta.

Povezana vest:  Olimpik zainteresovan za Jirgena Klopa