dejan radonjic kzn arenaRadonjić: Žalgiris ima kvalitet i iskustvo, Jović ne igra
 
Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić pozvao je danas navijače da dođu na utakmicu protiv Žalgirisa i pomognu timu da ostvare novu pobedu u Top 16 fazi Evrolige.
Zvezda i Žalgiris trenutno dele poslednje mesto na tabeli grupe E sa skorom 1-4, ali još uvek su u igri za plasman u četvrtfinale.
-U situaciji smo da jedan tako veliki klub savladamo pred našim navijacima. Imali smo fantastičnu podšku protiv Albe i pozivam navijače da dođu i pomognu nam da ostvarimo drugu pobedu u Top 16. Protiv Albe su pokazali koliko nam znače. U Evropi se priča o podršci naših navijača i to je veliki podsticaj za nas – rekao je Radonjić na konferenciji za medije u Kombank areni.
Trenere Zvezde rekao je da Žalgiris zahteva maksimalan oprez, jer je šampion Litvanije u kojoj je košarka sport broj jedan.
-U pitanju je tim koja ima kvalitet i iskustvo. U domaćem prvenstvu imaju samo jedan poraz, iako u ligi igraju i nama dobro poznate ekipe poput Lijetuvos Ritasa i Neptunasa. Igraju kolektivno, a odskače Anderson. Cilj nam je da podižemo formu i igramo što bolje jer sledi najvažniji deo sezone – rekao je Radonjić.
On je dodao da će reprezentativni plejmejker Stefan Jović propustiti meč sa Žalgirisom zbog povrede leđa.
-Nadamo se da će uskoro biti u funkciji kako bismo igrali na nivou, jer najvažniji deo sezone sledi. Svi ostali su zdravi – rekao je Radonjić.
Utakmica šestog kola E grupe Top 16 faze Evrolige između Crvene zvezde i Žalgirisa igra se sutra od 20.45 u Kombank areni.
Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Rezultati i tabela 10. kola Jadranske lige