Borussia Dortmund  AugsburgNovi neuspeh Borusije, Hamburger slavio u Paderbornu
 
Fudbaleri Borusije Dortmund izgubili su večeras na domaćem terenu od ekipe Augsburga sa 1:0, dok je Hamburger slavio u gostima protiv Paderborna (3:0), u utakmicama 19. kola nemačke Bundes lige.
Borusija je pretrpela već 11. poraz ove sezone kojim je ostala na dnu tabele, a večerašnji neuspeh predstavlja, reklo bi se, poslednji alarm za uzbunu u ekipi Jirgena Klopa.
Nastavljena je katastrofalna serije iz prvog dela sezone i tim, posle remija prošle subote u Leverkuzenu, nije uspeo da osvoji ni bod, iako je poslednjih pola sata imao igrača više posle isključenja protivničkog defanzivca Jankera.
Augsburg je, s druge strane, nastavio sa sjajnim partijama i 11. pobedom izjednačio se po broju bodova sa trećeplasiranom Borusijom Menhengladbah.
Srpski denanzivac u timu Borusije Neven Subotić odigrao je poslednjih pola sata susreta, dok je napadač Nikola Đurđić kod gostiju meč odgledao sa klupe.
Hamburger je osvojio velika tri boda u borbi za opstanak, a uspehu starosedeoca u Bundes ligi doprineli su srpski defanzivci Slobodan Rajković, koji je odigrao celu utakmicu, i Gojko Kačar, koji je u igru ušao u 66. minutu.
U ostalim mečevima Bajer Leverkuzen je odneo bodove iz Berlina (1:0), Verder iz Hofenhajma (2:1), dok su Keln i Štutgart odigrali bez golova (0:0).
Borusija Dortmund – Augsburg 0:1 (Bobadilja 50)
Herta – Bajer Leverkuzen 0:1 (Kisling 49)
Hofenhajm – Verder 1:2 (Bičačkić 34 – Di Santo 8, Bargfrede 52)
Keln – Štutgart 0:0
Paderborn – Hamburger 0:3 (Van der Vart 2. penal, Jansen 72, Štiber 90+1)
Odigrano juče: Bajern Minhen – Šalke 1:1, Borusija Menhengladbah – Frajburg 1:0, Hanover – Majnc 1:1, Ajntraht Frankfurt – Volfsburg 1:1.
Tabela: Bajern Minhen 46 bodova, Volfsburg 38, Borusija Menhengladbah i Augsburg po 33, Bajer Leverkuzen 32, Šalke 31, Hofenhajm 26, itd.
 
PHOTO: Alex Grimm/Bongarts
Povezana vest:  Ronaldo je priznao Fergusonu koliko je uživao u Junajtedu: Ipak, teško da će se vratiti