veljko paunovicPaunović: Rivali kvalitetni, ali verujemo u sebe

Selektor mlade reprezentacije Srbije Veljko Paunović rekao je da je zadovoljan današnjim žrebom kvalifikacija za prvenstvo Evrope u Poljskoj 2017. godine i poručio da jedini problem može da predstavlja nedostatak vremena za uigravanje tima.
Srbija će igrati u kvalifikacionoj Grupi 2 zajedno sa Italijom, Slovenijom, Irskom, Litvanijom i Andorom.
-Sve ekipe imaju kvalitet, ali mi verujemo u svoje snage. Zbog učešća naših selekcija na prvenstvu Evrope u Češkoj i na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu, nećemo imati mnogo vremena da se uigravamo do početka kvalifikacija, ali nam to neae smetati da igramo punom snagom – izjavio je Paunović za zvanični sajt Saveza.
Mladi stručnjak smatra da je Italija glavni favorit za prvo mesto u grupi, ali da će Azuri to morati da dokažu na terenu.
-Italija je bila naš rival i u prethodnom ciklusu takmičenja i sa njima smo igrali ravnopravno. Slovenija, Litvanija i Irska takođe mogu da budu neugodni, ali odavno znamo da nema slabih rivala. Nikog se ne plašimo i nikom ne pretimo, nikoga nećemo poceniti, ali ni preceniti – jasan je Paunović.
Na završni turnir, na kojem će prvi put igrati 12 reprezentacija, umesto dosadašnjih osam, plasiraće se pobednici devet kvalifikacionih grupa i još dva tima kroz baraž u kojem će učetvovati četiri najbolje drugoplasirane selekcije.
Poljska je kao domaćin direktno obezbedila plasman.
Prethodno, u junu će se odigrati šampionat u Češkoj, na kojem će učestvovati i Srbija i sa kojeg će polufinalisti izboriti plasman na OLimpijske igre u Riju 2016. godine.

Povezana vest:  Mesi,Ronaldo i Riberi ostali u trci za Zlatnu loptu