filip filipovic ep madjarskaFilipović najbolji vaterpolista Evrope
 
Vaterpolo reprezentativac Srbije Filip Filipović proglašen je danas za najboljeg igrača Evrope u anketi magazina Evropske plivačke federacije (LEN).
U anketi u kojoj su učestvovali predstavnici svih vaterpolo federacija Evrope, članovi biroa, komisija i medija, Filipović je sa 56 odsto glasova proglašen za najboljeg na kontinentu.
Na drugom mestu je Gojko Pjetlović sa 22 odsto, potom su Mađari Danijel Varga i Deneš, dok je Mandić peti sa 3,5 odsto glasova.
Filipović je novembra 2014. godine proglašen za najboljeg igrača sveta.
On je sa reprezentacijom Srbije osvojio četiri zlatne, srebrnu i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, zlatnu i srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu, kao i zlato i bronzu na Mediteranskim igrama.
Osvojio je i osam zlatnih i jednu bronzanu medalju u Svetskoj ligi, dve zlatne medalje na Svetskom kupu i dve bronzane medalje na Olimpijskim igrama.  U anketi magazina LEN 2009. godine Filipović je takođe proglašen za najboljeg igrača Evrope. Bio je najbolji strelac Svetskog prvenstva u Rimu 2009. godine, a u Šangaju dve godine kasnije najbolji igrač. Filipović je bio član „idealnog tima“ Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.
Povezana vest:  Dejan Udovičić: Muče nas povrede, ali nećemo da kukamo