rad pohang 2Odličan remi Rada protiv trostrukog šampiona Azije

Otvoren meč od samog starta. Korejanski tim u svojim redovima ima brze igrače koji lako menjaju strane i pokretljivi su na svim delovima terena. Svi ataci u prvom tempu od strane Pohanga su odgovornim pristupom u defanzivi neutralisani što je ohrabrujuće pred drugi deo sezone.
Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Nemanja Mihajlović koji se namestio i ciljao gol Korejanaca, ali je lopta za koji santimetar prošla pored leve stative golmana Šina.
Rad je dobro otvorio meč. Veselinovićev šut je izblokiran od strane odbrane Pohanga, a dva minuta kasnije pokušaj angažovanog Bogdana Mladenovića je završio za malo pored gola golmana Šina. U 59. Minutu Korejanci su imali dve situacije za postizanjegola. Najpre je Radunović maestralno ukrotio šut Sona, a par trenutaka kasnije Seun Daz Kim je neprecizan iz prostora golmanskog peterca.
Pet minuta kasnije , Brazilac Andre je šutirao iz slobodnog udarca, ali bez promene rezultata. U 70.minutu pokušali su Maraš i Stefan Mihajlović, ali je malo nedostajalo da tim iz Beogarada stigne do vođstva.
U završnici meča, Stefan Mihajlović je pokušao direktnim udarcem, ali je golman Šin bio siguran , pa je rezultat ostao onaj sa početka meča. Trener Milanović je šansu pružio većoj grupi igrača, a za tim iz Koreje je sve vreme igrao najbolji sastav.

Povezana vest:  FS Italije otpustio selektora Đampaola Venturu

Rad – Pohang Stilers 0:0 (0:0)

Antalija, Turska – Gledalaca: 50. Stadion: „Mirakl“. Sudija:Zbinjev Dobrin (Poljska). Žuti karton: Von Kim (Pohang Stilers).
RAD: Radunović, Rodić, Igor Đurić, Maraš, Nikola Đurić, Obradović, Gnjatić, Milošević, Mladenović, Nemanja Mihajlović, Veselinović. Igrali su još: Vico, Stefan Mihajlović, Miloš Marković, Denić, Milanović, Denić, Ljujić, Milisavljević, Nenadović, Ivan Marković, Simić.
Pohang Stilers: Šin, Von Kim, Daz Kim, Jun Su Kim, Park, Taz Su Kim, Son, Seung Daz Kim, Andre, Veselinović, Šim .

Povezana vest:  Mađarska policija uhapsila grupu igrača i sudija