adem ljajic 1Gol Ljajića u trijumfu Rome, pobeda Napolija
 
Fudbaleri Rome pobedili su danas u gostima Kaljari sa 2:1, dok je Napoli na svom terenu sa 3:1 trijumfovao protiv Udinezea u utakmicama 22. kola italijanske Serije A.
Sampdorija, koju predvodi Siniša Mihajlović, remizirala je na svom terenu sa Sasuolom 1:1, dok je Empoli sa 2:0 pobedio Čezenu.
Ranije danas Fiorentina je na svom terenu pobedila Atalantu sa 3:2.
Roma je posle četiri uzastopna remija napokon došla do tri boda, a strelac jednog gola u trijumfu nad Kaljarijem bio je srpski internacionalac Adem Ljajić, koji je posle dobre akcije svoje ekipe u 37. minutu doneo prednost „vučici“.
U listu strelaca upisao se i Leandro Paredes u 85. minutu, kada je Romi doneo prednost od dva gola, a konačan rezultat u sudijskoj nadoknadi vremena postavio je Pol-Žoze Mpoku
Napoli je četvrtom uzastopnom pobedom potvrdio da se nalazi u dobroj formi, a ovaj put na stadionu San Paolo savladan je Udineze.
Golove za Napoli postigli su Dris Mertens u osmom, Manolo Gabijadini u21, a treći gol za „napolitance“ bio je autogol Sirila Tereoa u 59. minutu.
Jedini gol za goste na ovom meču postigao je upravo Tereo u 27. minutu.
Ekipa Siniše Mihajlovića dosta se namučila protiv Sasuola, koji je bio bolja ekipa, ali nije uspela da dođe do tri boda.
Sasuolo je došao do prednosti u drugom minutu golom Frančeska Aserbija, da bi već u devetom Eder porastavio konačan rezultat.
Povezana vest:  Partizan: Zvezda ne može da podnese naš uspeh