Trening kamp badminton repezentacija SrbijeVeliki reprezentativni badminton skup u Železniku
 
U subotu, 7. februara 2015, u trening centru Badminton kluba Beograd, sali Tehničke škole u Železniku, održan je jednodnevni Trening kamp badminton reprezentacija Srbije. U prelepoj i radnoj atmosferi preko 40 takmičara i takmičarki naše zemlje u svih pet uzrasnih kategorija – juniori uzrasta do 13, 15, 17 i do 19 godina i seniori maksimalno motivisano su trenirali pod budnim okom glavnog i pomoćnog trenera badminton reprezentacija Srbije Milana Barbira, odnosno Dragana Antića. Predstavnike na ovom velikom reprezentativnom skupu imalo je osam klubova – BK Beograd, BK Clear (Beograd), BK Novi Sad, BK Zmajevi (Kruševac), BK Ravens KG (Kragujevac), BK Fanatik (Vršac), BK Pančevo i BK Dinamo (Pančevo). U raportu sa ovog događaja Milan Barbir nije krio zadovoljstvo urađenim.
-Trening kamp u Železniku obeležila je sjajna atmosfera u kojoj su se svi učesnici maksimalno trudili da svaki sekund ovog okupljanja iskoriste na najbolji način. Još jednom smo dokazali da smo izrasli u jednu veliku i složnu porodicu i bila je prava milina raditi u takvom ambijentu, pa ćemo se truditi da tokom godine imamo što više ovakvih skupova. Svi reprezentativci su obavili tradicionalni test za ovaj period godine, a rezultatima na njemu su pokazali zavidan nivo spreme. Takođe, odigrano je mnogo sparing mečeva, a obavljeni su i individualni i grupni razgovori sa svim reprezentativcima sa užeg i šireg spiska, kao i igračima i igračicama čiji se rad posebno prati. Tom prilikom su im date smernice za dalji rad. Posebno raduje činjenica da su prvi put među učesnicima reprezentativnog Trening kampa bili igrači iz pojedinih klubova koji do sada nisu imali predstavnike. Sa njihovim trenerima je, između ostalog, razgovarano na temu daljeg usmeravanja rada njihovih članova sve sa ciljem nastavka napretka i samim tim još većeg njihovog doprinosa u rezultatima reprezentativnih selekcija – kazao je Barbir.
Za badmintonce i badmintonke nema predaha. Prvi naredni izazov biće 5th Multi Alarm Hungarian Junior koji se od 12. do 15. februara održava u Pečuju. Na ovom juniorskom turniru Srbiju će predstavljati troje takmičara – Dragoslav Petrović, Luka Milić i Anja Janić. Seniori svoj ovogodišnji interancionalni put nastavljaju od 12. do 15. marta kada će u Temišvaru učestvovati na Romanian International. Boje naše zemlje u Rumuniji braniće Milica Simić, Bojana Jovanović, Igor Bjelan, Ilija Pavlović, Miodrag Kaličanin i braća Petrovići, Dragoslav i Borko.
Povezana vest:  HOKEJ VESTI, Hokejaš umro za vreme utakmice