lasana diara

Lasana Dijara trenira sa Vest Hemom

Bivši fudbaler Čelsija i Real Madrida Lasana Dijara trenira sa Vest Hemom i pokušava da dobije kratkoročni ugovor, preneli su danas britanski mediji. Dijara je prošle sezone igrao za Lokomotovu iz Moskve, odakle je otpušten u avgustu, pošto je zbog sukoba sa trenerom Leonidom Kučukom odbio da trenira. 
Mediji su prethodnih dana spekulisali da pregovara sa Kvins Park Rendžersom i Interom, a trener Vest Hema Sem Alardajs pozvao je 29-godišnjeg Dijaru da trenira sa ekipom. 
-Nisam siguran da li smo završili posao, ali on pomalo trenira sa nama. Blizu smo dogovora. Obzirom na situaciju sa povredama u našem timu, kada Dijara bude spreman biće veliko pojačanje, na osnovu njegovog iskustva – rekao je Alardajs, preneo je Bi-Bi-Si (BBC). 
Mada bivši francuski reprezentativac nije igrao skoro devet meseci, Alardajs veruje da će čim se vrati u formu, Dijara biti prvotimac. 
-On neće biti na klupi za naredne dve utakmice, ali nadam se da će posle nekoliko dobrih treninga za ekipom, za sedam ili 10 dana biti blizu. Naravno, ako potpiše ugovor – rekao je Alardajs. 
Dijara je igrao i za Avr, Čelsi, Arsenal, Portsmut, Real Madrid I Anži iz Mahačkale. Sa Čelsijem je osvojio FA kup i Liga kup, sa Portsmutom FA kup, a sa Realom špansko prvenstvo, Kup kralja I Superkup Španije. 

Povezana vest:  Ibrahimović neizvestan za derbi sa Juventusom