falkonsiSrpska kolonija u Kelnu

Odličnim partijama u dresu Cologne Falconsa, srpski ofanzivni linijaši, Nikola Savić i Ćiro Jordanov, utrli su put ostalim igračima iz naše zemlje, pa će čak četvorica Srba u predstojećoj sezoni braniti boje ovog nemačkog prvoligaša.

Plasmanom u polufinale Prve nemačke lige, najjače u Evropi, Falkonsi su ostvarili najveći uspeh u istoriji, a učestvovali su i u Evropskoj fudbalskoj ligi, u kojoj će se takmičiti i naredne sezone. Stoga je Savić, na obostrano zadovoljstvo, odlučio da ostane u Kelnu.

– Nismo bili favoriti za ulazak u plej-of na početku, ali imali smo sjajnu drugarsku atmosferu i nismo se predavali do kraja, pa smo završili među čeitiri najbolja tima u Nemačkoj i u TOP 10 u Evropi. Posebna čast i zadovoljstvo bilo mi je da nastupan sa jednim od najboljih srpskih igrača, Ćirom Jordanovim. Izuzetno je zabavno igrati u GFL-u, svaka utakmica je tesna, i izuzev šampiona, Braunšvajg Lajonsa, svi ostali timovi su prilično ravnopravni. Iz nedelje u nedelju se nastupa protiv vrhunskih igrača, što je velika prilika za učenje i napredak. Poseban doživljaj bio je nastupati u Braunšvajgu, pred više od 6.000 njihovih navijača, zaista iskustvo za pamćenje – otkrio je Savić.

Povezana vest:  Umro nekadašnji igrač američkog fudbala Lorens Filips

On je dodao da je, uz sjajne uslove i kvalitetan fudbal, naišao i na izuzetno toplo gostoprimstvo.

– Želeo sam da se vratim i da ponovo učestvujem u pohodu tima na plej-of i pokušaju da se dođe korak dalje, ali i u borbi za trofej EFL kupa. Drago mi je da nastavim saradnju sa trenerima od kojih sam mnogo naučio i sa saigračima koji fenomenalno prihvataju strance, u šta su momci iz Srbije u toku svog prvog boravka u Kelnu za vreme kombajna mogli da se uvere – rekao je Savić.

Saviću će društvo u narednoj sezoni praviti još jedan bivši ofanzivni linijaš Vukova, Nemanja Đorđević i tandem niških imperatora – Dušan Stošić (OL/DL) i Leon Milošević (WR/DB).

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Otkazan protest – novi teren i za Veprove

– Do transfera je došlo tako što sam dobio poziv na combine, gde sam, sa sadovoljstvom mogu reći, ispunio kriterijume i prošao kao jedan od boljih. Odlučio sam se na ovaj korak iz prostog razloga što sam osetio da mi treba više izazova, jer ako hoćeš da napreduješ, moraš da igraš protiv najboljih. Mislim da će mi Nemačka liga doneti ogromno iskustvo i, ako odigram kako treba, to iskustvo će biti korak ka nečemu još višem – smatra Nemanja Đorđević.

Niški tandem na kombajn je stigao na preporuku Jordanova.

– Mislim da je ovo bila prava odluka, zato što su u top četiri Nemačke lige. Imaju vrlo kvalitetnu ekipu i ove godine imaju velike ambicije, i veoma velike mogućnosti za napredak, kako pojedinca, tako i celog tima – smatra Dušan Stošić.

Povezana vest:  HUMANITARNA BOWLING LIGA 4. KOLO, Vodeći trio bez poraza

Kandidati su u Kelnu proveli tri dana, a kombajn je održan 31. januara.

– Testirali su 40 yds dash, pro shuttle, bench press, skok u dalj i indi drilove koje smo radili sa pozicionim trenerima. Odgovor sam dobio odmah sledećeg dana, kada smo i pregovarali oko ugovora. GFL je po mom mišljenju najbolja i najkvalitetnija liga u Evropi i dobiti priliku da igram u njoj je nešto što nisam mogao da odbijem. Falconsi su prošle godine igrali plej-of i jedan su od jačih timova u severnoj diviziji, tako da je i to uticalo na moj pristanak. Očekujem da ću dosta unaprediti svoju igru i steći pozitivno iskustvo koje ću dalje primenjivati na terenu i naravno trenirati u jako boljim uslovima – zaključio je Leon Milošević.