diego forlan cetvrtfinale

Forlan negirao umešanost u utaju poreza

Fudbaler Serezo Osake Dijego Forlan negirao je danas da je umešan u utaju poreza, uprkos tome što je protiv njega započeta istraga. Urugvajac je rekao da „nema šta da krije“ povodom istrage o utaji poreza kojom je zahvaćena i HSBC banka, preneli su britanski mediji. 
Mediji navode da je ta banka pomogla brojnim slavnim ličnostima da izbegnu plaćanje poreza. U izveštaju se navodi da je Forlan u HSBC banci otvorio račun 2006. godine, dok je igrao za Viljareal, i da je bio povezan sa dva računa klijenata koji su zajedno imali četiri bankovna računa na kojima je od 2006. do 2007. godine bilo 1,4 miliona dolara. 
-Želim da razjasnim da su moje finansije uvek bile u skladu sa poreskim zakonima zemalja u kojima sam radio, živeo i u kojima imam imovinu. Nisam deo navodne istrage i moje ime je iskorišćeno kako mamac, pošto sam poznat u svetu – naveo je Forlan u saopštenju. 
Mediji su naveli da su u izveštaju o navodnoj utaji poreza I dvostruki svetski šampion Formule 1 Fernando Alonso, šestostruki svetski prvak Moto GP šampionata Valentino Rosi, nekadašnji najbolji svetski teniser Marat Safin i bivši direktor Renoa u Formuli 1 Flavio Brijatore. 

Povezana vest:  Radnički Kragujevac: FSS nekom majka, a nekom maćeha