Fudbaleri Real Madrida pobedili su večeras Viljareal sa 3:2 u poslednjoj utakmici 24. kola španske Primere.

Viljareal je 25 minuta pre kraja susreta vodio sa 2:0, ali je Real za samo 20 minuta uspeo da preokrene i dođe do veoma bitna tri boda u borbi za trofej u Primeri. Kraljevski klub se večerašnjom pobedom vratio na prvo mesto na tabeli prvenstva Španije i sada ima 55 bodova, jedan više od Barselona koja je ranije danas pobedila Atletiko Madrid sa 2:1.

Povezana vest:  Belami otišao u Kardif siti

Golove za Real postigli su Geret Bejl u 64, Kristijano Ronaldo u 74. iz jedanaesterca i Alvaro Morata u 83. minutu, dok su strelci za Viljareal bili Manuel Trigeros u 50. minutu i Sedrik Bakambu u 56.

U prvom poluvremenu nije bilo toliko uzbuđenja kao u drugom u kom je viđeno svih pet golova.

„Žuta podmornica“ odlično je otvorila drugo poluvreme, do prednosti je stigla posle sjajne akcije koje je okončao Trigeros volej udarcem sa oko 10 metara, da bi samo šest minuta posle kontranapada Bakambu i pored Serhija Ramosa na leđima bio precizan za 2:0.

Povezana vest:  Ferguson: Cene karata za finale Lige šampiona su ubistvo za navijače

Delovalo je da će Viljareal osvojiti sva tri boda protiv prvaka Evrope, ali ekipa Zinedina Zidana se nije predavala. Bejl je u 64. iskoristio centaršut Danija Karvahala s desne strane i smanjio zaostatak Reala, a onda je Ronaldo iz penala u 74. doveo Madriđane do izjednačenja.

Preokret Realu doneo je Morata u 83. minutu. Posle greške na sredini terena, Ronaldo je proigrao Marsela na levom boku, a Brazilac je preciznim centaršutom pronašao Moratu na drugoj stativi, koji je glavom loptu prosledio u mrežu Serhija Asenha.

Povezana vest:  Bouvi i reperi N.W.A. ušli u arhiv biblioteke američkog Kongresa

Viljareal je posle današnjeg poraza ostao na šestom mestu sa 39 bodova.

Nešto ranije večeras Atletik Bilbao je sa 3:1 pobedio Granadu, dok su Sporting iz Hihona i Selta igrali nerešeno 1:1.