divlji_veprovi_2

Šumadijski derbi na pomoćnom Čika Dače

Šumadijski derbi, odigraće se na pomoćnom terenu stadiona “Čika Dača” u Kragujevcu, na kome će izaći aktuelni vicešampioni Divlji veprovi i gosti iz Kraljeva, Rojal kraunsi. Dok su ambicije domaćih šampionske od početka istorije ovog sporta na našim prostorima, Krune takođe najavljuju napad na titulu. Zato će vatreno krštenje na tom putu imati već na samom startu.

Veprovi su i ove godine angažovali trojicu Amerikanaca, ali za razliku od prošle, kada su svi bili igrači/treneri, ove će se jedan, Ričard Bonds, isključivo baviti trenerskim poslom, dok će mu kvotrerbek Met Džekson i ofanzivni linijaš Majk Kenon, pored obaveza na terenu, pomagati i u treniranju igrača.

U kragujevačkom timu dogodila se smena generacija, pa će šansu među starterima, pored nekolicine juniora, dobiti i neki „golobradi“ igrači koji su u prošloj sezoni nastupali u beskontaktnoj fleg verziji. Međutim, novi kvoterbek i ofanzivni koordinator Wild Boars-a smatra da je upravo to prava prilika da Veprovi pokažu timski duh.

Povezana vest:  Počinju završne pripreme srpskih oklopnika za Mađare

– Veoma sam uzbuđen zbog početka sezone. Imamo dosta mladih i neiskusnih igrača, pogotovo u napadu, ali to je veliki izazov za sve nas da se pokažemo kao tim – kaže Džekson.

Prva prepreka ka novoj tituli Veprova, biće ekipa Kraljevo Royal Crowns-a, koja se prošle godine igrama u diviziji “Jug” na impresivan način vratila u domaću elitu američkog fudbala.

– Od utakmice sa Kraljevskim krunama očekujem samo da svako od nas pruži svoj maksimum, odigra jako i brzo, i ako ispoštujemo sve dogovore i odigramo onako kako smo vežbali na treninzima, sigurno je da pobeda neće biti dovedena u pitanje – rekao je Džekson.

Povezana vest:  Vilijams predvodio Zmajeve do prvenca

Ove godine Krune takođe imaju tri američka igrača u svojim redovima. Pored standardnog Džoša Hepnera (lajnbeker/defanzivni linijaš), koji se već odomaćio u Kraljevu, novi igrači sa „one strane bare“ su Dejvid Ekins risiver/defanzivni bek iz Detroita i Džošua Henri trkač/defanzivni bek iz Los Anđelesa.

– Kao i prošle i u ovoj sezoni imamo kvalitetne igrače iz inostranstva. Momci iz Amerike su se sjajno uklopili u tim i biće ogromna pomoć kako na samim utakmicama tako i na trenizima tokom sezone. Momci koji trenutno kao lideri nose tim su svi do jednog krenuli još u fleg selekciji, tako da neki već imaju za sobom i po osam takmičenja u opremi, uključujući juniorska i seniorska, što meni kao treneru donosi veliko samopouzdanje i nadu za dobar plasman – smatra glavni trener Kraljevčana, Viktor Todorović.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Wild Boarsi i SBB Vukovi u finalu „Sport klub” Prve lige Srbije

Utakmica između Wild Boars-a i Royal Crowns-a odigraće se u nedelju, 25. marta, na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“, od 14 časova, a ulaz je besplatan.

Raspored Prvog kola Superlige Srbije:

Subota:

BEOGRAD: SBB Vukovi – Klek Knights (Ada Ciganlija, 18:30).

Nedelja:

ČAČAK: Angel Warriors – Beograd Blue Dragons (Stadion „BIP“, 14 časova).

KRAGUJEVAC: Wild Boars – Kraljevo Royal Crowns (pomoćni teren stadiona „Čika Dača“, 14 časova).

PANČEVO: Panthers  – Novi Sad Dukes (SC „Mladost“, 15 časova).