sergio-aguero slavlje

Vilijan za pobedu čelsija,ĐuriČić debitovao za Sautempton 

Fudbaleri Čelsija savladali su večeras ekipu Evertona sa 1:0, dok je Sautempton kod kuće osvojio samo bod u remiju bez golova sa Vesthemom, u utakmicama 25. kola engleske Premijer lige.
Srpski reprezentativci Nemanja Matić i Branislav Ivanović zajedno sa saigračima slave Brazilca Vilijana, koji je preciznim šutem u 89. minutu doneo dragocenu pobedu Čelsiju nakon velike borbe sa tradicionalno neugodnim rivalom.
Domaćin je na Stamford Bridžu teškom mukom došao do bodova, golman Petr Čeh zaustavio je više opasnih udaraca napadača Evertona, ali je na kraju ostvaren zaslužen uspeh kojim su „plavci“ zadržali sedam bodova prednosti nad aktuelnim šampionom Mančester Sitijem.
Matić i Ivanović bili su standardni u sastavu menadžera Žozea Murinja.
Sautempton nije ispunio očekivanja navijača i nakon remija prepustio je treće mesto Mančester Junajtedu, koji je na Old Trafordu pobedio Barnli sa 3:1.
U ekipi Sautemptona debitovao je srpski napadač Filip Đuričić, koji će u tom klubu igrati na pozajmicu iz lisabonske Benfike do završetka sezone. 
Đuričić je ušao u igru u 81. minutu, a drugi srpski fudbaler u timu sa juga Engleske, Dušan Tadić, igrao je od 63. minuta.
Mančester Siti se prenuo i sigurno slavio u Stouku (4:1), dok su u ostalim mečevima Kristal Palas i Njukasl odigrali 1:1, a Vest Bromvič Albion pobedio Svonsi sa 2:0.
Čelsi – Everton 1:0 (Vilijan 89)
Mančester Junajted – Barnli 3:1 (Smoling 6, 45+3, Van Persi 82. penal – Ings 12)
Sautempton – Vesthem 0:0
Stouk – Mančester Siti 1:4 (Krauč 38 – Aguero 33, 70. penal, Milner 55, Nasri 76)
Kristal Palas – Njukasl 1:1 (Kembel 71 – Sise 42)
VBA – Svonsi 2:0 (Ideje 60, Beraino 74)
Odigrano juče: Arsenal – Lester 2:1, Hal – Aston Vila 2:0, Sanderlend – Kvins Park Rendžers 0:2, Liverpul – Totenhem 3:2.
Tabela: Čelsi 59 bodova, Mančester Siti 52, Mančester Junajted 47, Sautempton 46, Arsenal 45, Totenhem 43, Liverpul 42, Vesthem 38, itd.

Povezana vest:  Vermezović: Mihajlovića pustiti da završi započeti posao