PortsmouthFC copyPotsmut sutra ostaje bez devet bodova
Upravni odbor engleske Premijer lige u sredu će doneti odluku da Portsmutu bude oduzeto devet bodova, jer stečajni upravnik Endrju Androniku do danas nije pružio dokaz da je obezbeđen novac za pokrivanje velikog deficita u klupskoj blagajni.
Čelnici Premijer lige sastaće se sa stečajnim upravnikom uoči sutrašnjeg sastanka, ali to neće ništa promeniti, jer je Androniku danas saopštio da bi rešenje moglo da bude pronađeno za šest do osam nedelja.
Androniku se u ponedeljak u Liverpulu sastao sa biznismenom Robom Lojdom, koji zastupa za sada nepoznate investitore zaintesesovane da ulože novac u Portsmut, ali konkretnog dogovora nije bilo.
-Sastao sam se sa Lojdom i rekao mu da ponudu smatram ozbiljnom, ali da su mi potrebni dokazi da budući investitori zaista imaju taj novac. On zna šta treba da uradi da bismo mogli da nastavimo pregovore – rekao je Androniku.
Portsmut je trenutno na poslednjem mestu u Pemijer ligi sa svega 19 bodova iz 29 utakmica, a ukoliko mu bude oduzeto devet bodova, izgubiće i teorijske šanse da se spasi ispadanja.

Povezana vest:  Mendeš: Ronaldo do kraja karijere u Realu