vucela 1

Vučelić: Titula na kocki, ali Škuletić ide u Lokomotivu

Potpredsednik Partizana Milorad Vučelić potvrdio je danas da će Petar Škuletić preći u Lokomotivu iz Moskve za četiri miliona evra, ali i dodao da se klub kocka sa osvajanjem titule prvaka Srbije, uprkos prednosti od šest bodova u odnosu na Crvenu zvezdu.
-Uprava je dala saglasnost da Škuletić potpiše ugovor sa Lokomotivom, Partizanu je teško što se rastaje od Petra, najefikasnijeg i možda najboljeg igrača. On odlazi zadovoljan iz Partizana, ali nadam se da ćemo se ponovo sresti, kao što su se neki pre njega vraćali – rekao je Vučelić na vanrednoj konferenciji za medije na stadionu Partizana.
On je istakao da ponuda moskovskog kluba nije mogla da se odbije, iako su čelnici kluba do pre nekoliko nedelja rekli da Škuletić nije na prodaju.
-Partizan je odbio ponudu Lila od 2,3 miliona evra, kao i još jednu iz Kine, ali nije hteo tamo da ide. Bilo je reči oko Sportinga, ali će Lokomotiva uplatiti odmah četiri miliona – naveo je Vučelić.
Vučelić je kazao da je prodaja Škuletića bila najteža odluka nove uprave, pošto je pre njega otišao Danko Lazović u Kinu.
-Već smo u intezivnim razgovorima kako bismo doveli jednog ili dvojicu napadača, stručni štab radi na tome i doneće odluku. Teško je bilo da odbijemo Lokomotivu i opteretimo Petra. Rizik jeste velike, stavljamo titulu na kocku, ali su pare preko potrebne. Uostalom ko može da nam garantuje da ćemo biti prvi uprkos prednosti – rekao je Vučelić.
On je dodao da je Lazoviću ponuđen produžetak ugovora, kao i da nije mogao da veruje da igrač sa toliko velikom platom može da napusti klub bez obeštećenja.
Iz kluba su saopštili da je na telefonskom Upravnom odboru većinom glasova (9:3) odlučeno da se Škuletiću dozvoli odlazak u Rusiju, kao i da su protiv toga bili samo Dragan Bejlogrlić, Nenad Janković alijas Nele Karajlić i Ljubiša Tumbaković.
Vučelić je dodao da ne veruje da će Tumbaković napusti klub zbog ovkakvih odluka UO.
On je istakao da je ekipa slabija u odnosu prvi deo sezone, kao i da će teško nadokanditi odlazak dvojice napadača.
-Najveću odgovornost za prelazni rok snosi uprava, ali i trener Marko Nikolić za ostvarene rezultate. Uprava je prva na udaru, ali to ne sme da bude alibi, jer ona ne igra fudbal. Oni koji su na terenu snose veliku odgovornost – rekao je Vučelić.
Potpredsednik Partizana ponovio je da se o Nikolićevoj smeni uopšte nije pričalo, ako je trener govorio dugačije.
-Smena Nikolića nikada nije bila na dnevnom redu i nije bio u opasnosti. Možemo da pričamo pojedinačno, ali Upravni odbor mora da bude jedinstven – rekao je Vučelić i poručio da je klub spreman da izdvoji obeštećenje za da dolazak novih igrača.
Član UO Milomir Gligorijević rekao je da bi Škuletić svakako na leto napustio klub.
-Pre ćemo otići nego prevariti navijače, menjaju se okolnosti i moraju da se krpe rupe u budžetu, jer se igračima i zaposlenima duguju premije i plate. Petar bi svakako otišao na leto, pre kvalifikacija za Ligu šampiona – poručio je Gligorijević.

Povezana vest:  Dostanić: Izvinjavam se navijačima!