dodic turska 1Dodić: Ohrabruje povratak Petkovića i Brašanca

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Dodić rekao je da ohrabruje povratak na teren kapitena Marka Petkovića i Darka Brašanca, koji su se oporavili od povreda.
Dodić i tim menadžer Pavle Simić boravili su nedelju dana u Antaliji, gde su pratili pripreme naših klubova za nastavak prvenstva, a Dodić se posebno interesovao za formu i rad kandidata za mladu reprezentaciju, koja će u junu u Češkoj učestvovati na prvenstvu Evrope.
-Ispratio sam završnu fazu priprema i kontrolne utakmice naših klubova i upoznao se sa trenutnim mogućnostima igrača. Iako nerado govorim o imenima, najjači utisak na mene ostavio je oporavak Marka Petkovića iz Crvene zvezde. On će vrlo brzo biti spreman za normalan rad i uključiće se u celovit trenažni proces. Petković je veoma bitan za naš tim na Evropskom prvenstvu, jer je pravi vođa. Takođe, Darko Brašanac se potpuno oporavio i zauzeo mesto u timu Partizana. To je za našu ekipu veliki dobitak, povreda zadobijana u Peskari protiv Italije potpuno je sanirana – rekao je Dodić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.
Mlada reprezentacija Srbije igraće na prvenstvu Evrope od 17. do 30. juna u A grupi sa Nemačkom, Danskom i domaćinom Češkom.
Učesnici B grupe su Engleska, Portugalija, Italija i Švedska, a četiri najbolje selekcije na šampionatu stiču pravo učešća na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Povezana vest:  FS CRNE GORE, Branko Brnović saopštio spisak za Englesku, predstavljen stručni štab

PHOTO: FSS