175251 BVA 6017SENIORI – XXIX EP 2015.
Srbija u D grupi u Busto Arsiciju sa Rusijom, Slovačkom i Finskom
 
Muška seniorska reprezentacija Srbije igraće u D grupi XXIX EP 2015. u Busto Arsiciju, u Italiji, sa Rusijom, Slovačkom i Finskom, odlučeno je danas žrebom u Nacionalnom pozorištu „Ivan Vazov“ u Sofiji, u Bugarskoj. U B grupi, u Torinu, igraće Italija, Francsuka, Hrvatska i pobednim duela Estonija – Švedska. U A grupi u Sofiji igraće Bugarska, Nemačka, Češka i pobednik dvomeča Španija – Holandija, a u C grupi, u Varni, Poljska, Belgija, Belorusija i pobednik duela Slovenija – Portugalija.
Odbojkaški savez Srbije na žrebu u Sofiji predstavljali su Aleksandar Boričić, predsednik OSS i prvi potpredsednik CEV, Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS i Nenad Golijanin, prvi potpredsednik OSS.
XXIX EP 2015. u konkurenciji seniora, odigraće se od 09. – 18. oktobra u Torinu i Busto Arsiciju, u Italiji, i Varni i Sofiji (finale) u Bugarskoj.
Dimo Tonev,nekadašnji reprezentativac Bugarske odredio je sastave grupa na žrebu u Sofiji.
U III rundi kvalifikacija igraće: Slovenija – Portugalija, Estonija – Švedska i Španija – Holandija. III runda kvalifikacija odigraće se 23./24. maja i 30./31. maja 2015. U III rundi kvalifikacija odigraće se po dve utakmice (kod kuće i u gostima), posle kojih će biti poznato svih 16 selekcija učesnica EP 2015.
Povezana vest:  Juniori Srbije otputovali u Ivanjicu