igor_kolakovic_rep_odbojka

Igor Kolaković: Plasman na OI je sjajan uspeh

 

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas posle pobede (3:0) nad Iranom da je plasman na Olimpijske igre sjajan uspeh za ovu generaciju.

-Plasman na Olimpijske igre je sjajan uspeh za ovu generaciju. Opet se sumnjalo da li ćemo proći i dobro je što smo to ostvarili na dominantan način, pobedili smo sve protivnike i izgubili samo jedan set. Svi se radujemo odlasku u London, ovo je najbolja nagrada za sva odricanja i napore. Ipak smo skoro mesec dana proveli u Japanu, odvojeni od porodica i prijatelja – rekao je Kolaković.

Povezana vest:  XXIII EP 2012., Juniorke otputovale na Roglu

Kolaković je dodao da je današnji meč bio izuzetno važan sa stanovišta da je njegov tim pobeda vodila na OI.

-Odradili smo na najbolji mogući načicn, iako smo u prvom setu imali krizu, ali smo pred kraj seta rizikovali i što nas je ojačalo za nastavak utakmice. Iran je igrao dobro, možemo biti zadovoljni kako smo reagovali, ovo je prvi meč na turniru koji smo odigrali u egalu i opet smo usepli da pobedimo – kazao je Kolaković.

Prezadovoljan je bio libero reprezentacija Nikola Rosić, jer je Srbija kolo pre kraja izborila plasman na Igre u Londonu.

Povezana vest:  Srbija u finalu protiv Rusije u nedelju od 18,00 časova

-Srećni smo zbog plasmana na Olimpijske igre, svima ovo mnogo znači. Mogo truda smo uložili, ali isplatilo se na kraju. Težak je turnir iza nas, odoleli smo svim pritiscima i postigli najbolji rezultat, a to je da utakmicu pre kraja obezbedimo ono zbog čega smo došli u Japan – rekao je Rosić.

Radost nije krio ni Miloš Nikić.

-Nije bilo lako, iako rezultat govori suprotno. Ovo je sjajan podvig, srećan sam, jer smo igrali onako kako smo i priželjkivali, timski i zato je plasman na Olimpijske igre i lepši – rekao je Nikić.

Povezana vest:  Odbojkašice Rusije odbranile zlato

Mladi Aleksandar Atanasijević istakao je da je plasman na OI bio cilj na početku reprezentativne sezone.

-Važna pobeda, prvi set je odlučio pobednika, iako smo gubili 25:22, uspeli smo da se vratimo. Bitno je da nastavimo Svetsku ligu u dobrom ritmu, zabeležimo što više pobeda i spremni dočekamo Igre u Londonu – zaključio je Atanasijević.

Srbija sutra od četiri sara ujutru u poslednjem kolu i utakmici bez takmičarskog značaja igra protiv reprezentacije Venecuele.