lukic_i_vukovic

Vuković: Za sada treba da budemo srećni što idemo na OI

 

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković izjavio je da igrači za sada treba da budu raspoloženi i srećni što idu na Olimpijske igre i najavio da ekipu od 25. juna očekuju „najozbiljnije moguće pripreme“ za London. Prošle nedelje rukometaši su s porodicama boravili u Kantri klubu „Babe“, u blizini Beograda, na takozvanom „tim bildingu“, a uoči predstojećih priprema za Olimpijske igre u Londonu.

-Nema neke razlike u pripremama u odnosu na prethodno Evropsko prvenstvo, osim što nam je startna pozicija nešto viša. Imaćemo sličnu situaciju, jer ćemo opet imati nekoliko prekobrojnih – rekao je Vuković.

Povezana vest:  Reprezentacija na okupu, Anđelković "puca" na polufinale

On je objasnio da su završena testiranja i da su igrači dobili individualne planove rada za period do 25. juna kada zvanično počinju pripreme.

-Mislim da je jedina mala razlika u stanju svesti. Svi su apsolutno svesni šta ih čeka, uz minimalne nedoumice kod par igrača, a to je dobra osnova. Prvi put ćemo kao generacija imati priliku za najozbiljnije moguće pripreme i nadam se da nećemo pasti na tom testu – rekao je Vuković i dodao da nije siguran da su svi spremni za takav rad.

Prema njegovim rečima, kroz pripremne utakmice svako će imati priliku da overi olimpijsku vizu.

Povezana vest:  Srpski rukometaši 18. na Svetskom prvenstvu

-Mi smo u situaciji da smo sami sebi natovarili neki novi pritisak. Definitivno, svi očekuju od nas da budemo uspešni. Ja ponavljam to što sam govorio i pre, da ću biti zadovoljan ulaskom u četvrtfinale na Olimpijskim igrama – rekao je Vuković.

Srbija će se na OI takmičiti u Grupi B sa selekcijama Španije, Hrvatske, Mađarske, Danske i Južne Koreje. U Grupi A biće Francuska, Švedska, Island, Velika Britanija, Argentina i Tunis.

-Ne želim da kažem da ćemo biti na ‘na tom i tom mestu’, ali takva nam je grupa da možemo da budemo i prvi i šesti. Teši me to da svi misle kao i mi – da je grupa izuzetno teška, što znači da i nas računaju kao izuzetno teškog protivnika – rekao je Vuković.

Povezana vest:  Rukometaši Srbije ponovo izgubili od Makedonije

Selektor reprezentacije Srbije istakao je da njegovoj ekipi nedostaje iskustvo sa OI.

-Pretpostavljam da su Danci, Španci i Hrvati u prednosti u odnosu na nas, iz prostog razloga što su učestvovali na olimpijskim igrama. To je naš jedini minus u odnosu na ove reprezentacije. Mislim da će mnogo utakmica odlučiti ‘jedna ili dve lopte’ ili neka sudijska odluka – zaključio je Vuković.

Rukometni olimpijski turnir održaće se od 28. jula do 12. avgusta. Titulu na Olimpijskim igrama brani selekcija Francuske, a Srbija dolazi u London kao zvanični vicešampion Evrope.