Lalatovic ZVEZDA-JAGODINA 08

Lalatović: Oprezno protiv Radničkog u Nišu 

Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović rekao je danas da njegovi fudbaleri treba da budu oprezni na teškom gostovanju protiv Radničkog u Nišu u prvoj utakmici drugog dela Super lige. 
-Čeka nas teško gostovanje, uvek su najteže prva i poslednja utakmica. Treba da imamo oprez, ali samo oprez. Mi smo ipak Crvena zvezda. Treba da počnemo dobro i dođemo do pobede u prvoj utakmici – rekao je Lalatović novinarima na stadionu Zvezde. 
Zvezda će u ponedeljak nastaviti takmičenje u Super ligi utakmicom 16. kola protiv Radničkog u Nišu. 
-Dobro smo odradili pripreme, igrači su izneli sve što je od njih traženo i jako sam zadovoljan urađenim. Jedno su prijateljske, a zvanične nešto potpuno drugo – kazao je Lalatović. 
Zvezda na polusezoni zaostaje šest bodova za vodećim Partizanom na tabeli srpskog prvenstva, a Lalatović je kazao da su crno-beli favoriti za titulu. 
-Verujem u svoj tim. Ekipa koja je vodeća na tabeli je favorit, promenila je dva igrača, beži šest bodova, ali nismo samo oni i mi. Tu su Vojvodina, Čukarički, koji tri godine igra zajedno. Ali, najbliži tituli u ovoj sezoni je prvoplasirani tim – rekao je Lalatović. 
On je ocenio narednog protivnika Radnički kao „dobar tim“ i da je prekid najjače oružje niškog tima. 
-Znamo otprilike njihove vrline i mane, ali ne bi trebalo mnogo da se bavimo njima. Poštujemo ih, ali za nas je najbitnije da maksimalno ozbiljno uđemo u utakmicu. Moji igrači jedino moraju da na svakoj utakmici daju ne 100, već 120 odsto svojih mogućnosti, da ostave srce na terenu, a imaju kvalitet, to su dokazali – rekao je trener Zvezde. 
Golman crveno-belih Predrag Rajković rekao je da oseća pritisak što će u prolećnom delu sezone Zvezdu predvoditi kao kapiten. 
-Imam mali pritisak, ali mi to sigurno neće smetati da povedem ekipu u Nišu. Hvala svima koji veruju u mene, velika je to čast, biti kapiten sa 19 godina – rekao je Rajković. 
Trener Lalatović je kazao da Rajković nije iznenada dobio traku, posle povrede Aleksandra Lukovića koji neće igrati do kraja sezone. 
-Nije iznenada došla traka. Luković je bio kapiten, Darko Lazović je to nasledio i da je ostao, bio bi kapiten. Razmišljalo se oko svega toga i Rajković je jednostavno najbolji mladi golman u Evropi I odluku da on bude kapiten doneo sam u razgovoru sa ljudima iz kluba, a oni nisu želeli da se mešaju u to – kazao je Lalatović. 
Kada je reč o statusu Darka Lazovića, koji je potpisao predugovor sa italijanskom Đenovom, Lalatović je kazao da je on „reprezentativni kalibar“ i najbolji igrač na svojoj poziciji u ligi. 
-Od njega zavisi, ali ako bude igrao kao na pripremama, na Lazovića ozbiljno računamo – rekao je Lalatović. 
Rajković je dodao da njegov tim očekuje veoma teška utakmica u Nišu. 
-To je teška i neugodna ekipa, teren će biti težak, ali ako budemo dali maksimum, mislim da rezultat neće izostati. Verujem u to da ćemo se srećni vratiti u Beograd – kazao je Rajković. 
Utakmica na stadionu Čair u Nišu igraće se u ponedeljak od 16.00. 

Povezana vest:  Uprava Vojvodine smenila trenera Vignjevića