Stefano Mauri

FUDBAL U ITALIJI

Nova hapšenja zbog nameštanja utakmica u Italiji

 

Italijanska policija koja vodi istragu o nameštanju rezultata fudbalskih utakmica pretresla je još 30 lokacija i izvršila nekoliko hapšenja, uključujući kapitena Lazija Stefana Maurija i bivšeg igrača Đenove Omara Milaneta, saopštili su danas zvaničnici. U policijskom saopštenju navodi se da je pet osoba uhapšeno u Mađarskoj pod sumnjom da su deo ilegalnog međunarodnog kladioničarskog lanca na čelu sa Singapurcem Tan Sit Engom, koji je uhapšen u decembru.

Povezana vest:  Ferguson: Izuzetno sam ponosan na Mareja

U saopštenju se navodi da su izvršeni pretresi kuća većeg broja fudbalera, trenera i članova uprave klubova Serije A, Serije B i niže divizije Liga pro, zbog sumnje da su umešani u nameštanje utakmica u ime međunarodnih kriminalnih organizacija.

Današnja operacija bila je deo šire istrage o malverzacijama u italijanskom fudbalu, tokom koje je već uhapšeno nekoliko bivših i aktuelnih italijanskkih igrača. Ministarstvo unutrašnjih poslova u junu je osnovalo specijalno odelenje zaduženo za istragu o neregularnostima u fudbalu. Bivši kapiten Atalante i nekadašnji italijanski reprezentativac Kristiano Doni dobio je zabranu bavljenja fudbalom od tri i po godine zbog umešanosti u nameštanje utakmica Serije B prošle sezone.

Povezana vest:  Junajted, Juventus i PSŽ žele Fernandeša, cena 100 miliona

Bivši napadač Lazija i reprezentacije Đuzepe Signori izbačen je iz fudbala na pet godina, a još 15 fudbalera dobilo je zabrane u trajanju od jedne do pet godina.