par dinamo

Partizan i Voždovac odigrali nerešeno

Fudbaleri Partizana i Voždovca odigrali su danas nerešeno 3:3, u utakmici 16. kola Super lige Srbije. U prvom prolećnom kolu posle pauze od dva i po meseca, Partizan je poveo u 14. minutu golom Nikole Ninkovića, a izjednačio je Davor Škerjanac u 26. minutu. Novo vođstvo crno-belima doneo je Branko Ilić u 50. minutu, a nakon toga Voždovac je preokrenuo preko Obiore Odite u 74. minutu i Miloša Džugurdića u 79. minutu. Bod Partizanu doneo je Predrag Stanimirović autogolom u 85. minutu. 
Partizan je sa klupe predvodio pomoćni trener Zvonko Varga, pošto je Marko Nikolić suspendovan na tri meseca zbog nesportskog ponašanja. 
Partizan je prvi na tabeli sa 39 bodova i ima sedam bodova i utakmicu više od Crvene zvezde, koja u ponedeljak igra protiv Radničkog u Nišu. Voždovac se popeo na 11. mesto sa 17 bodova. 
Na početku utakmice nije bilo šansi, a Partizan je poveo iz prve prilike, u 14. minutu. Stefan Babović je dodao loptu do Nemanje Kojića, a on je glavom poslao do Ninkovića, koji je izbio ispred Nemanje Supića i poslao loptu u mrežu. 
Voždovac je nakon toga zaigrao bolje i izjednačio u 26. minutu. Nikola Karaklajić se oslobodio nekolicine protivničkih igrača i dodao do Škerjanca, koji je zatresao mrežu. Ekipe su posle toga naizmenično napadale, Partizan je pokušavao preko Ninkovića, Vladimira Volkova i Andrije Živkovića, ali nisu bili precizni, dok je Odita zapretio u gostujućem timu. 
Posle prve prilike u drugom poluvremenu, Partizan je ponovo poveo. Nikola Drinčić izveo je korner, Volkov je šutirao, ali je golman Supić odbio loptu do Ilića, koji je glavom ubacio u mrežu. 
Nakon toga Partizan je nastavio da napada, a velike šanse propustio je Kojić, kada je u 58. i 63. minutu šutirao preko gola. Neefikasnu igru Partizana Voždovac je kaznio u 74. minutu, kada se Odita dobro snašao pored Ilića, okrenuo se i postigao gol. 
Voždovac je nastavio da pritiska preko kontranapada i pet minuta kasnije poveo je sa 3:2, kada je Džugurdić sa ivice šesnaesterca pogodio mrežu Milana Lukača. U 84. minutu Partizan je izjednačio autogolom Predraga Stanimirovića. Prethodno je Ivan Šaponjić ubacio loptu u šesnaesterac. 
U sledećem kolu Partizan će igrati na gostovanju protiv Donjeg Srema, a Voždovac na gostovanju protiv Rada. 

Povezana vest:  Franc Bekenbauer i omladinci FK CZ u Londonu u akciji Fudbal za prijateljstvo