FK RadRad: Bezumni čin pojedinaca, osuđujemo i ograđujemo se

Fudbalski klub Rad saopštio je danas da „najoštrije osuđuje“ paljenje zastava, govor mržnje I transparente na duelu sa Novim Pazarom na Banjici i da se ograđuje od „bezumnog čina pojedinaca“.
-To nisu navijači Rada, već maloumnici, koji su nam svojim nepromišljenim postupcima otežali i onako tešku materijalnu situaciju u kojoj se nalazimo. Nerazumnim potezom obezvredili su sve ono što naš klub čini na promociji srpskog fudbala i vraćanju publike na stadion – navodi se u saopštenju Rada.
Navijači Rada su tokom subotnje utakmice protiv Pazara, u 16. Kolu Super lige Srbije, istakli transparent sa natpisom „biće rata“, a takođe su zapalili nekoliko zastava.
Iz Rada su poručili da se sve vreme trude da pokažu da je „fudbalska utakmica praznik i sportski događaj kome svi treba da se raduju“.
-Ovaj nedopustivi čin pojedinaca koji ruši sve što smo postigli neće nas obeshrabriti da, kao i do sada, promovišemo fudbal, sport I porodice na stadionu. Sa još većim elanom, nastavićemo da zajedno sa svojim pristalicama od utakmica našeg kluba pravimo lepe sportske događaje u kojima će svi uživati i kojima će se diviti i Srbija i Evropa – piše u saopštenju banjičkog kluba.
Takođe se navodi da je Rad učinio sve što nalaže zakon kako bi se bezbedno odigrala utakmica, ali da se i pored toga dogodio incident.

Povezana vest:  Vozači F1 traže da se poveća bezbednost u kabini bolida