Milorad Kosanovic 2013

Kosanović: Moramo se okrenuti obavezama

Trener Novog Pazara Milorad Kosanović rekao je da će njegovi fudbaleri pokušati da zaborave na probleme i da će odigrati najbolje moguće protiv Čukaričkog u 17. kolu Super lige Srbije. 
-Neprijatna situacija sa (Žarkom) Udovičićem sve je potisnula u drugi plan, ali moramo dalje. Rečeno je sve što je trebalo. Radili smo maksimalno dobro u datim uslovima, probaćemo da sutra odigramo najbolje što možemo – rekao je Kosanović radiju Sto plus. 
-Mislim da smo dovoljno jaki da probleme ostavimo iza nas, kad već na to uticati ne možemo – dodao je on. 
Novi Pazar je dospeo u žižu pre četiri dana, kada su huligani u svlačionici tog superligaša pretili pištoljem igraču Žarku Udovičiću. On je u prošlom kolu, u porazu Pazara na Banjici (0:1), promašio jedanaesterac u 83. minutu. 
-Ne možemo svako jutro ustajati s tim problemom, moramo se okrenuti obavezama. Taj slučaj je u rukama državnih organa i neka oni rade svoj posao. Naravno da imaju našu punu podršku – naglasio je Kosanović. 
Čukarički je treći u Super ligi Srbije sa 31 bodom, dok je Novi Pazar na šestom mestu sa osam bodova manje. 
-Igraju kvalitetan i čvrst fudbal, prave rezultate. Dobro su otvorili proleće, sigurno da žele da nastave u istom ritmu. Mi ćemo pokušati da ih onemogućimo da ostvare želje, ali videćemo po koga će se stvari dobro završiti – kazao je Kosanović. 
Osim Udovičića, za sastav ne konkurišu i Ekvadorci Hoze Luis Gutijerez Bastidas i Hoze Dzekson Mina Borha, koji stiču pravo nastupa od sledećeg kola. S druge strane, posle nerealizovanog transfera u slovački Spartak iz Trnave, u tim se vratio Admir Kecap. 
-Ovi ostali su tu, nemamo neki veliki izbor. Vratio se Kecap, koji je prilično umoran od dugog puta. Videćemo, možda ne počne utakmicu, ali može mnogo da pomogne – ocenio je Kosanović. 
Utakmica između Novog Pazara i Čukaričkog igraće se u subotu od 14.30, a zbog kazne Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije na tribinama Gradskog stadiona neće biti publike. 

Povezana vest:  Mančester Siti spreman da plati 63 miliona evra za Kavanija