Logo_Real_MadridPeres pod baražnom vatrom

 

Madridski Real šestu godinu zaredom nije uspeo da prođe osminu finala Lige šampiona, zbog čega se predsednik „kraljevskog kluba“ Florentino Peres našao pod baraznom vatrom medija.

Čim se prošlog leta vratio na čelo Reala, Peres je potrošio 250 miliona evra na pojačanja, a na Santijago Bernabeu su, između ostalih, stigli Kristijano Ronaldo i Kaka.

Tada je navijačima obećano da je konačno došao kraj Realovim posrtanjima u Ligi šampiona, ali je za najskuplji tim sveta Lion još jednom bio neprelazna prepreka.

Povezana vest:  Van Gal: Nisam potpisao za Junajted, imam i druge opcije

-Tužno je da Peres još nije shvatio da se titule ne kupuju, nego osvajaju – napisao je kolumnista „El Paisa“ Hose Samano.

-Kada se lopta zakotrlja po terenu, odlučuju igrači i teater u holivudskom stilu je potpuno nevažan. U sportu je sve moguće za prave sportiste, ali ne i za one kojima je teren samo berza – napisao je Samano.

Povezana vest:  Bufon: Autsajderi smo, Barselona je skoro nepobediva

Nakon poraza u dve utakmice od Liona (2:1), nestali su Peresovi snovi da će Real u maju stići do desete titule prvaka Evrope u finalnoj utakmici koja će biti igrana na Santijago Bernabeu.

Real je prethodno bio ponižen i u Kupu kralja, gde ga je eliminisao trećeligaš Alkorkon i za sada dobro stoji samo u nacionalnom šampionatu, gde deli prvo mesto sa Barselonom.

Povezana vest:  Gvardiolin agent na pregovorima u Milanu?

-Katastrofa koja je zadesila faraonski tim iz Madrida ista je kao kada bi razorni zemljotres uništio Dolinu kraljeva u Egiptu – napisao je Orfeo Suares u „El Mundu“.

-Najveća kazna za sve u klubu je to što će za vršnicu takmičenja koje je od Reala napravilo legendu i ove godine gledati sa strane – dodao je on.