juventus_logoPrandeli preuzima Juventus?

 

Italijanski fudbalski stručnjak Ćezare Prendeli prihvatio je ponudu da u sledehcoj sezoni trenira Juventus, samo jedan dan nakon što je njegova Fjorentina eliminsana iz Lige šampiona, objavili su lokalni mediji.

Prandeli je, kako se navodi, već sledećeg dana posle eliminacije od Bajerna u osmini finala Lige šampiona razgovarao sa čelnicima Juventusa i prihvatio njihovu ponudu da potpiše dvogodišnji ugovor.

Povezana vest:  Ronaldo: Brazil može do titule na sledećem Mundijalu

Iskusni 52. godišnji stručnjak ima ugovor sa ekipom iz Firence do juna 2011. godine, ali je izvesno da će na kraju ove sezone napustiti taj klub.

Prandeli se navodio i kao jedna od opcija za poziciju novog selektora Italije, u slučaju da Marćelo Lipi napusti tu funkciju po završetku ovogodišnjeg prvenstva sveta u Južnoj Africi.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, U Severnoj Koreji emitovani snimci nekih utakmica

Juventus se, podsećaju italijanski novinari, ove sezone nalazi u velikoj krizi pa uprava kuba ubrzano traži novog trenera za sledeće prvenstvo. Iako je Alberto Zakeroni u toku sezone zamenio Ćira Feraru, već je izvesno da će u junu morati da napusti klupu „crno belih“.

Čelnici torinskog kluba su do sada, osim sa Pelegrinijem, razgovarali i sa Rafaelom Benitesom, Gusom Hidinkom i Fabiom Kapelom.