partizan slavlje

Partizan odigrao bez golova sa Radničkim

Fudbaleri Partizana odigrali su danas na svom terenu bez golova sa Radničkim iz Niša, u utakmici 17. kola Super lige Srbije i tako vezali drugi remi. Partizan je imao nekoliko prilika, ali osim gola koji mu je poništen zbog ofsajda, nije mogao da prođe čvrstu odbranu Radničkog, koji je uglavnom svoje šanse tražio posle kontranapada. 
Crno-beli su vezali drugu utakmicu bez pobede i nalaze se na prvom mestu na tabeli sa 40 bodova, a Radnički je ostao pretposlednji sa 14 bodova. Prvi pratilac Čukarički ima 34 boda, a šampion Crvena zvezda 33 i meč manje.
Partizan je već u drugom minutu bio u šansi kada je Nikola Ninković lobom pokušao da postigne gol, ali je loptu sa gol linije izbacio odbrambeni igrač Radničkog Nemanja Lakić Pešić. Radnički je nakon toga, u 14. minutu imao dobru priliku kada je Nikola Ašćrić posle duge lope pobegao dvojici igrača Partizana I izašao pred Živka Živkovića, ali je slabo šutirao i golman crno-belih je odbranio. 
Nakon toga u Humskoj se najmanje igrao fudbal, bez pravih akcija I prilika. Igra je bila presecana prekršajima i netačnim pasovima. Crno-beli su imali jalovu inicijativu ali nisu uspevali da se približe golu Milana Borjana i ugroze ga. Obe ekipe su pokušavale udarcima iz daljine, ali nisu bili ni blizu postizanja gola. 
Navijači Partizana su igrače na poluvreme isprtatili i zvižducima I aplauzima a sa istočne tribine su se začuli povici „Uprava napolje“.Hitna pomoć je u dva navrata u prvom poluvremenu intervenisala na južnoj tribini posle „bakljade“ navijača Partizana. 
Kapiten Saša Ilić ušao je u igru i Partizan je zaigrao bolje, na početku drugog poluvremena i u 51. minutu imao je šansu, ali je jedan igrač Radničkog u poslednjem trenutku izbacio loptu sa gol linije. Nakon toga nije bilo većih prilika, a Radnički se dobro branio. U tim trenucima je Ninković pokušao u dva navrata, ali je golman Radničkog dobro branio. 
U 72. minutu Partizan je postigao gol, ali je poništen zbog ofsajda. Šutirao je Petar Grbić, golman Borjan je odbranio, ali mu je lopta ispala, do nje je pred golom pokušao da dođe Nemanja Kojić, ali je jedan igrač Radničkog izbio loptu do Grbića koji je sa 10-ak metara postigao gol, ali ga je sudija Robert Kiš Čepegi poništio. 
Fudbaleri Partizana su nakon toga pokušavali da postignu gol, ali ništa ozbiljnije nisu uspeli da urade sve do 92. minuta kada je pokušao Ivan Šaponjić, na asistenciju Ilića, ali je dobro odbranio golman Milan Borjan. 

Povezana vest:  Gomez: Biću spreman za prvenstvo sveta