logo_crvena_zvezdaZVEZDA U SAD

Druženje sa svojima u Čikagu

 

Fudbaleri Crvene zvezde su čitavo popodne u četvrtak 20. maja proveli u druženju sa Srbima koji žive u Čikagu i okolini i koji su se još jednom potrudili da ekspediciji iz Beograda ulepšaju boravak u dalekom gradu. Druženje je počelo u manastiru svetog Save u Libertvilu gde su naši prvotimci i članovi stručnog štaba odnosno rukvodstva Kluba imali čast da upoznaju mitropolita Hristofera.

– Drago mi je da ste ovde i da možete da se upoznate sa jednim dosta nepoznatim delom istorije srpskog naroda. Na ovom mestu se pisala istorija i lepo je što je baš Crvena zvezda ovde kao predstavnik matice Srbije. Na ovom mestu je sahranjen kralj Petar drugi i on je jedini evropski kralj sahranjen na tlu Južne i Severne Amerike, odnosno Australije – rekao je mitropolit Hristofer.

Povezana vest:  Varan u Realu do 2020.

Veliku pažnju prvotimaca i predsednika Lukića izazvao je spomenik generalu Draži Mihajloviću, kao i njegovim saborcima Momčilu Đujiću i Pavlu Đurišiću.

Nekoliko minuta posle odlaska iz manastira Svetog Save pred Đorđevićem i ostalima je bila nova srpska svetinja na tlu Amerike. Nova Gračanica, kako naši ljudi popularno zovu manastir presvete Bogorodice takođe smešten u Libertvilu. Crveno-bele je na vratima sačekao vladika Longin i ispričao im kratku istoriju nastajanja manastira.

Povezana vest:  Inijesta: Moramo da budemo mnogo efikasniji

Još jednom su fudbaleri Zvezde videli koliko ovdašnjem srpskom narodu znači njihov dolazak i koliko je važno obradovati svakog od njih pobedama.

Na manastirskom groblju Zvezdina ekspedicija je posetila i grob Nina Bjedova, jednog od najpoznatijih navijača našeg kluba i osnivača Zvezdinog navijačkog pokreta u Kninu.

Odmah nakon toga crveno-beli su bili gosti srpskog humanitarnog udruženja „Bratska pomoć“, koji se bavi međusobnim povezivanjem članova  srpske zajednice u Americi i njihovim uzajamnim pomaganjem.

Povezana vest:  Lipi završio trenersku karijeru

Druženje je proteklo uz mnogo pesme, veselja, podeljenih autograma i poziranih fotografija.

Izvesno je da će se na tribinama u subotnjem finalu koje se igra od 19,30 po čikaškom vremenu naći mnogo Srba jer kako sami kažu „ko zna kad će nam Zvezda opet u goste“.