Chelsea  Watford

LIGA ŠAMPIONA

Čelsi ruši PSŽ za rođendan, Bajern čeka Šahtjor

Čelsi i Bajern, dva možda i glavna favorita za osvajanje Lige šampiona, sutra uveče protiv Pari Sen Žermena i Šahtjora žele da overe plasman u četvrtfinale elitnog takmičenja.
Lideri Premijer lige i Bundeslige revanš mečeve sa francuskim i ukrajinskim šampionom dočekuju sa blagom prednošću, s obzirom na to da je pre tri nedelje u Parizu bilo 1:1, a u Lavovu, gde Šahtjor igra kao domaćin, utakmica je završena 0:0.
Ipak, daleko od toga da će revanši da budu formalnost.
-Moj tim igra dobro, minulog vikenda smo odmarali, pa spremno očekujemo duel sa Parižanima. Čeka nas 90 minuta velike borbe, verujem sa srećnim krajem za nas – izjavio je jedan od najboljih igrača „plavaca“ Eden Azar.
Prolazak Čelsija u cetvrtfinale svakako bi bio najlepši poklon navijačima za današnji 110. rođendan kluba, koji je ove sezone već osvojio Liga kup, na dobrom je putu da vrati titulu na Stamford bridž, a u Ligi šampiona, takođe, želi do samog kraja.
Čelsi i PSŽ sastali su se i prošle godine u elitnom takmičenju, jednu stepenicu kasnije, a londonski tim je posle poraza u Parizu sa 3:1, u revanšu slavio sa 2:0 i prošao u polufinale.
-Prethodne dve godine smo stigli do cetvrtfinala, sada nas čeka težak zadatak, ali verujem u svoj tim. Imamo kvalitet da prođemo, ali i da odemo još dalje – poručio je Brazilac David Luiz, koji je prošle godine upravo iz Čelsija stigao u PSŽ.
Istovremeno, na Alijanc areni „strašni Bajern“, koji gazi sve pred sobom na domaćoj sceni čeka Šahtjor, sa samo jednom ambicijom – pobediti i proći dalje.
-Šahtjor je nezgodan rival, pokazali su to i u prvom meču, ali mi smo kvalitetniji i sigurno idemo dalje – izjavio je Arjen Roben.
Sa druge strane, trener Ukrajinaca Mirčea Lučesku smatra da su čuda u fudbalu uvek moguća.
„Bajern je sigurno u ovom trenutku najbolji na svetu, veliki je favorit, ali u fudbalu logika nekad zakaže“, kratko i jasno je rekao Lučesku.
Utakmice u Londonu i Minhenu igraju se sutra uveče u standardnom terminu od 20.45 sati.

Povezana vest:  EP FRANCUSKA 2016, UEFA kaznila HNS sa 100.000 evra