Real Madrid Schalke 04Real porazom prošao u četvrtfinale, Porto siguran

Fudbaleri Real Madrida i Porta prvi su četvrtfinalisti Lige šampiona.
Branilac titule prošao je dalje iako je u spektakularnom revanšu osmine finala poražen kod kuće od Šalkea rezultatom 4:3, zahvaljujući pobedi u prvom meču u Gelzenkirhenu od 2:0.
Malo je nedostajalo da nemački klub priredi pravu senzaciju i eliminiše favorizovani španski „kraljevski klub“. Ekipa trenera Roberta Di Matea briljirala je na Santjago Bernabeu, ali nije imala sreće da ostvari podvig.
Šalke nimalo nije respektovao brojne zvezde u sastavu domaćina, igrao je hrabro i otvoreno u meču prepunom uzbudjenja, preokreta i golova.
Gosti su dva puta vodili, Real je napravio i preokret, ali je to uspeo i Šalke, da bi na kraju izborio „Pirovu pobedu“ zbog neuspeha u prvom meču na domaćem terenu.
U dramatičnoj završnici susreta bruku Reala sprečio je golman Iker Kasiljas, koji je zaustavio opasne šuteve ka svojoj mreži, a on i saigrači zvižducima je ispraćen sa terena.
Celu utakmicu u ekipi Šalkea odigrao je srpski reprezentativac Matija Nastasić.
Računajući i prošlu sezonu, Real Madrid je u Ligi šampiona pretrpeo prvi poraz nakon 10 pobeda zaredom.
Napadač Reala Kristijano Ronaldo bio je dvostruki strelac u porazu svog tima i sa ukupno 78 golova postao je rekorder u evrokupovima.
Portugalac je ujedno izjednačio rekord po broju golova u Ligi šampiona, kojeg je sa 75 pogodaka držao Lionel Mesi iz Barselone.
Porto je na domaćem terenu bio siguran savladavši Bazel sa 4:0, posle remija u prvom susretu u gostima (1:1).
Portugalci su dominirali protiv švajcarskog prvaka i njihova pobeda nijednog trenutka nije dovedena u pitanje. Prednost su stekli u prvom poluvremenu i u nastavku sa još tri gola overili očekivani trijumf za prolaz u četvrtfinale.
Rezultati:
Porto – Bazel 4:0 (Brahimi 14, Erera 47, Kazemiro 56, Abubakar 76)
Real Madrid – Šalke 3:4 (Ronaldo 25, 45+1, Benzema 53 – Fuks 20, Huntelar 40, 84, Sane 57)
U preostalim revanšima osmine finala Lige šampiona sutra igraju Bajern Minhen – Šahtjor Donjeck (prvi meč 0:0) i Čelsi – Pari Sen Žermen (1:1), 17. marta Atletiko Madrid – Bajer Leverkuzen (0:1) i Monako – Arsenal (3:1), a 18. marta Barselona – Mančester Siti (2:1) i Borusija Dortmund – Juventus (1:2).

Povezana vest:  Van Gal objavio spisak za SP, čak sedmorica iz Fejenorda

PHOTO: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images Sport