zvezda slavljeZvezda pobedom u Subotici nastavila trku za titulu
 
Fudbaleri Crvene zvezde uspešno su nastavili trku za vodećim Partizanom, pošto su danas u Subotici pobedili domaći Spartak sa 3:1 (2:1) u 19. kolu Superlige Srbije.
Aktuelni šampion Srbije slavio je golovima Darka Lazića u petom, Mihaila Ristića u 29. iz penala i Luke Jovića u 78. minutu, dok je strelac za Spartak bio Dejan Georgijević u 35.
Trener Zvezde Nenad Lalatović ponovo je izveo veoma ofanzivan sastav, što mu se isplatilo kao i protiv Jagodine i Vojvodine. Od starta su u napadu zaigrali Parker, Orlandić i Jović, a upravo je 17-godišnji talentovani napadač bio centralna figura meča u Subotici.
Jović posle ne baš sjajne prve polusezone u drugom delu pokazuje zašto mu mnogi stručnjaci prognoziraju blistavu karijeru.
Zvezda je povela već na startu meča golom Lazića, nakon što je posle kornera ustao usamljen na drugoj stativi Spartakovog gola i grudima loptu smestio u mrežu.
Jović je na isteku pola sata igre zaobišao golmana Mirkovića, koji ga je oborio, a siguran sa 11 metara bio je mladi Ristić. Mogla je Zvezda da stigne i do trećeg gola, ali je Orlandić promašio odličnu priliku i kazna je usledila već u sledećem napadu.
Izdanak Partizanove škole Georgijević iskoristio je asistenciju Miloševića i uneo neizvesnost u utakmicu, a ubrzo je zamalo promašio izjednačenje.
Jović je izrastao u junaka meča golom u 78. minutu pošto se nakon jednog odbitka najbolje snašao u kaznenom prostoru Spartaka.
Utakmica je obilovala i manjim incidentom jer su se uoči početka drugog poluvremena sukobili navijači Zvezde sa policijom, zbog čega je spiker upozorio da će tribina biti ispražnjena.
Crvena zvezda je pobedom na severu Srbije prišla lideru Partizanu na samo bod zaostatka, ali crno-beli u poslednjem meču kola od 17 sati dočekuju najprijatnije iznenađenje proleća Rad.
Rezultati i strelci 19. kola Superlige:
Borac Čačak – Radnički Kragujevac 2:0 (Ožegović 38, Zec 90)
Donji Srem – Radnicki Niš 0:0
Napredak – Mladost 1:1 (Dimitrov 21. – Pavlov 90)
Novi Pazar – OFK Beograd 3:1 (Kostić 30, Pavlović 54, Radivojević 63. – Jovanović 53. penal)
Vojvodina – Jagodina 1:4 (Stojanović 11. – Gašić 5, Savković 15, Lepović 42, Martinović 67)
Voždovac – Čukarički 0:0
Spartak – Crvena zvezda 1:3 (Georgijević 35. – Lazić 5, Ristić 29. penal, Jović 78)
Danas:
Partizan – Rad (17 sati)
Tabela: Partizan 43 boda, Crvena zvezda 42, Čukarički 36, Vojvodina 33, Jagodina i Novi Pazar po 27, OFK Beograd 26, Rad 25, Mladost 23, Spartak 21, Napredak, Borac i Donji Srem po 20, Radnički Niš i Voždovac po 18, Radnički Kragujevac 11.
Povezana vest:  Kabanjas dao intervju za meksičku televiziju