Werder Bremen Bayern MunichNova pobeda Bajerna, remi Šalkea i Herte

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su danas na gostujućem terenu u Bremenu Verder sa 4:0, u utakmici 25. kola Bundeslige i ostvarili 20. prvenstvenu pobedu.
Bajern je poveo u 24. minutu golom Tomasa Milera, a do kraja poluvremena, u 45. minutu vođstvo je duplirao David Alaba. Ubedljivu pobedu aktuelnom šampionu Nemačke doneo je Robert Levandovski sa dva gola, u 76. i 90. minutu.
U ekipi Pepa Gvardiole nije bilo Franka Riberija, Arjena Robena i Ćabija Alonsa, a u drugom poluvremenu u igru je ušao Filip Lam, koji se oporavio od povrede članka.
Bajern je prvi na tabeli sa 64 bodova i ima 14 više od drugoplasiranog Volfsburga, koji sutra igra na svom terenu protiv Frajburga. Verder zauzima deveto mesto na tabeli sa 33 boda. Herta i Šalke su u Berlinu odgirali nerešeno 2:2. Domaći su poveli golom Anisa Ben Hatire u 21. minutu, a izjednačio je Leroj Sane u 40. Novo vođstvo Herti doneo je Genki Haraguči u 82. minutu, a konačan rezultat postavio je Džoel Matip u 90. minutu.
Šalke je peti na tabeli sa 39 bodova, a Herta zauzima 14. mesto sa 26 bodova.
Fudbaleri Ajntrahta pobedili su u Frankfurtu Paderborn sa 4:0 i popeli se na osmo mesto na tabeli, Hofenhajm je kao domaćin pobedio Hamburg sa 3:0, a Majnc je na gostujućem terenu pobedio Augsburg sa 2:0.
Fudbaleri Borusije i Kelna odigrali su večeras u Dortmundu bez golova. Keln je imao nekoliko dobrih prilika, a najbolju je propustio Dejverson kada je šutirao preko prečke, na početku drugog poluvremena.
Borusija je najbolju priliku napravila u 66. minutu kada je šutirao Marko Rojs, ali je golman Kelna Timo Horn dobro odbranio. Ekipa Jirgena Klopa je vezala drugi remi i zauzima 10. mesto na tabeli sa 30 bodova, a Keln je 12. sa bodom manje.
Borusija će u sredu u Dortmundu igrati protiv Juventusa, revanš utakmicu osmine finala Lige šampiona. U prvom meču u Torinu italijanski tim pobedio je sa 2:1.

Povezana vest:  Umro bivši senegalski reprezentativac Bokande

PHOTO: Oliver Hardt/Getty Images Sport