marko nikolic kzn jul 2014 (3)Nikolić: Neka druge ekipe razmišljaju o pritisku

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić izjavio je danas da njegova ekipa nije pod pritiskom jer je i dalje prva na tabeli i da je dobrom taktičkom igrom u drugom poluvremenu ostvarila cilj i pobedila Rad.
-Stalno se potencira da smo pod pritiskom, mi smo prvi, pa valjda su pod pritiskom ostale ekipe koje moraju da nas stignu. U prvih 20 minuta utakmice nismo igrali kako treba, ali posle toga smo držali konce u svojim rukama. Mnogo nam je značio gol (Nikole) Drinčića iz slobodnog udarca od tada smo preuzeli kontrolu – rekao je Nikolić posle utakmice za televiziju Arenasport.
Fudbaleri Partizana pobedili su na svom terenu Rad sa 2:0, u utakmici19. kola Super lige Srbije i vratio četiri boda prednosti nad Crvenom zvezdom. Rad je prekinuo seriju od tri pobede i zauzima osmo mesto na tabeli. Nikolić je danas predvodio Partizan sa klupe pošto mu je istekla tromesečna suspenzija.
-U drugom poluvremenu smo igrali taktički pametno, imali smo posed lopte, strpljivo igrali oko njihove zone i čekali prilike. Možda nismo bili opasni po gol, ali smo iz pametne igre čekali šansu. Drugi deo utakmice odigrali smo rutinski, taktički kvalitetno i pametno – rekao je Nikolić novinarima posle utakmice.
-Savladali smo dobru ekipu Rada, to je bio cilj. Idemo dalje, u sredu nas čeka utakmica u Kupu protiv Voždovca, u nedelju igramo protiv Čukaričkog. Imamo još mnogo da igramo, zanima nas samo naša igra – dodao je on.
Nikolić je rekao da očekuje da će Partizan iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje.
-Naša igra raste iz utakmice u utakmicu, što je i normalno jer smo imali velike promene u timu i trebalo je vremena da kvaliteti novih igrača dođu do izražaja – rekao je on.
Trener Rada Milan Milanović rekao je da je razočaran i iznerviran igrom pojedinih fudbalera svog tima.
-Prvo poluvreme smo dobro odigrali, imali ritam ravnopravan Partizanu. Nismo posebno ugrozili njihov gol, ali to nije lako uraditi. Iznervirala me je druga činjenica jer kada dajemo šansu mladim igračima grudi me bole zbog njihovih gluposti i grešaka, ne smeju da imaju ovakav odnos prema igri, ne smeju tako da se koriste šanse – rekao je Milanović.
-Postoji konkurencija u timu i jedan ili dvojica igrača će brzo to osetiti. Ne zbog toga što smo izgubili, već što smo pogrešili I nadobudno ušli u meč. Par igrača je glumilo zvezdice, to ćemo brzo da rešimo, za par kola će njihov odnos prema igri biti bolji – dodao je on.
Milanović je naveo da se poraz protiv Partizana „uklopio“ da današnjim rezultatima u 19. kolu.
-Ovaj poraz nam nije teško pao. Bili su bolji i ako smo već morali da izgubimo utakmicu onda je ovo pravo vreme gledajući današnje rezultate. Mi smo i dalje udaljeni od zone ispadanja. Naredne dve utakmice igramo kod kuće i nadam se da ćemo da se izborimo za dve pobede – rekao je Milanović.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Teren u Manausu u lošem stanju pred subotnji duel