cristiano-ronaldo2SP JUŽNA AFRIKA

Kristijano Ronaldo: Ključni nam je susret protiv Obale Slonovače

 

Kapiten i najbolji igrač portugalske reprezentacije Kristijano Ronaldo priznao je da njegov tim nije među favoritima predstojećeg Svetskog prvenstva.

-Portugal nikada nije bio prvak sveta, zato ne možemo reći da smo favoriti, ali znamo da favoriti ne pobeđuju uvek. Sa takvim mentalitetom idemo u Južnoafričku Republiku. Naravno da se želim predstaviti u najboljem svetlu na Mundijalu i odigrati veliki turnir. Daću sve od sebe, kao i uvek kada igram za klub ili reprezentaciju. U dobroj sam formi, ali nisam čudotvorac. Nisam ja važan, već ekipa. Ukoliko budemo igrali dobro, možemo daleko da dguramo na Svetskom prvenstvu – izjavio je Realov napadač i najskuplji fudbaler sveta.

Povezana vest:  Dragan Đurić: Stanojević je i dalje trener Partizana!

Portugalci nisu imali sreće sa žrebom, koji ih je smestio u „grupu smrti“, sa Brazilom, Obalom Slonovače i Severnom Korejom.

-Mislim da se nalazimo u najtežoj grupi. Ključna će nam biti prva utakmica sa Obalom Slonovače. Naravno da ne sumnjam u naše šanse za prolazak grupe, ali znamo da će biti jako teško. Ako pobedimo Obalu Slonovače, imaćemo 50 posto izgleda za prolaza u nokaut fazu – rekao je Portugalac.

Povezana vest:  Žinola se povukao iz trke za predsednika Fifa

Ronaldo je mišljenja kao i mnogi da je Španija jedan od najvećih favorita.

-Naravno da bih voleo igrati protiv Španije. To bi značilo da smo prošli grupu. U toj utakmici bi sve bilo moguće. Oni su jedni od najvećih favorita na Mundijalu. Uz njih, tu bih svrstao još Brazil, Englesku, Argentinu i Nemačku – zaključio je Ronaldo.

Povezana vest:  Besplatan ulaz na tri preostale utakmice Zvezde