FSS logo

FSS: Najbolja lokacija za Nacionalni stadion je Novi Beograd

Grad Beograd je Fudbalskom savezu Srbije (FSS) ponudio nekoliko lokacija za izgradnju Nacionalnog stadiona, a kao najbolja lokacija ocenjeno je naselje „dr Ivan Ribar“ u 72 bloku na Novom Beogradu, saopštila je danas ta organizacija.
Nacionalni Stadion bi trebalo da bude bez atletske staze, multifunkcionalan, kapaciteta preko 50.000.
FSS bi mogao da konkuriše i za organizaciju finala Lige šampiona, finala Lige Evropa ili Uefa Super kupa. Pored toga, stadion bi bio na raspolaganju svim srpskim klubovima u Uefa takmičenjima.
Stručne službe UEFA pružiće punu ekspertsku pomoć, a nakon opredeljivanja za odredjenu lokaciju predložiće idejna rešenja uskladjena sa najboljom praksom prilikom izgradnje sličnih objekata u Evropi.
U beogradskom Hotelu „Radison Blu“ održan je ;“Danas konferens centar“ sa temom: Ekonomija sporta i gradnja nacionalnih i klupskih stadiona.
Učesnici konferecije bili su državni sekretar u ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić, predstavnik firme Populus iz Londona Ben Vikeri, bivši član Izvršnog odobra FSS ;i nekadašnji član Komiteta za gradnju novog Vembli stadiona ;Dan Tana i generalni sekretar FSS Nebojša Ivković.

Povezana vest:  Filip Lam kapiten Nemačke na Svetskom prvenstvu