filip filipovic ep madjarskaFilipović: Momci pokazali veliku želju
 
Zvanično najbolji vaterpolista sveta Filip Filipović rekao je posle pobede Srbije nad Nemačkom da su njegovi mladi saigrači pokazali veliku želju za dokazivanjem.
Reprezentacija Srbije večeras je u Kragujevcu slavila rezultatom 14:8, pa je i teoretski osigurala učešće na završnom turniru Svetske lige.
Selektor Dejan Savić protiv Nemaca je izveo podmlađen sastav, od iskusnijih u timu su bili Filipović i golman Mitrović, ali očekivana pobeda nijednog trenutka nije došla u pitanje.
-Drago mi je zbog momaka, pokazali su veliku želju da pokažu šta znaju. Ne treba biti kritičan, realizacija nije bila najbolja, ali stvorili smo dosta šansi i sigurno će biti bolje. Odbrana je delovala dobro, mada smo primili i neke ‘glupe golove’ – kazao je Filipović posle meča u bazenu Sportskog centra „Park“.
Srđan Vuksanović je izrazio uverenje da su mladi uspešno zamenili odsutne asove u državnom timu.
-Nadam se da selektor može da bude zadovoljan. Hvala publici, Filipović nas je sjajnom igrom vodio do pobede- izjavio je Vuksanović, dok je debitant Marko Manojlović istakao da su osvojeni bodovi najbitniji.
-Velika je čast biti sa ovim igračima i braniti boje Srbije. Moj najlepši trenutak u karijeri. Protiv Nemaca nije bilo baš lako, ali osvojili smo tri boda i to je najvažnije- poručio je Manojlović, a drugi debitant, Radomir Drašović, naveo je da se večerašnja utakmica pamti i da će istovremeno za njega predstavljati motiv da nastavi da radi.
Četvorostruki strelac Strahinja Rašović smatra da mladi tim Srbije uprkos ubedljivoj pobedi može da igra mnogo bolje.
-Bila je ovo dobra utakmica, Filipović je bio odličan, pravi lider ekipe. Ostaje još Rusija i verujem da ćemo sa šest pobeda završiti takmičenje u grupi- zaključio je Rašović.
U poslednjem 6. kolu B grupe srpski vaterpolisti dočekuju Rusiju 14. aprila u Kruševcu.
Srbija je branilac trofeja Svetske lige, ali ovogodišnje takmičenja ima poseban značaj pošto će pobednik izboriti direktan plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016.
Završni turnir Svetske lige biće održan od 23. do 28. juna u italijanskom gradu Bergamu.
Povezana vest:  Mesi: Jednog dana obući ću dres Njuelsa