rafael_benitezRafael Benitez: Iza mene stoje rezultati

 

Menadžer fudbalera Liverpula, Španac Rafael Benitez, poslao je javni odgovor onima koji su ga kritikovali zbog loše sezone njegovog kluba. Liverpul je osvojio sedmo mjesto u Premijerligi i  već četvrtu sezonu zaredom ostao bez ijednog trofeja.

-Postoji priča da Liverpool nije osvojio puno trofeja, da smo zakazali u tom aspektu. Pa, da vidimo što kaže statistika. Otkad sam ja trener na Enfieldu, Čelzi i Mančester Junajted su osvojili po 10 trofeja, a Arsenal, Portsmout i Totenhem po jedan u ovih šest godina. Liverpul je osvojio četiri trofeja i još tri puta igrao u finalu. Prema tome, bili smo u igri za trofeje i osvajali ih – kaže Benitez.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Kasiljas: Biće teško, ali još nije gotovo

Potom se Benitez izjadao da nema kontrolu u klubu koju bi trebao imati.

-Menadžeri u Engleskoj nemaju potpunu moć u kreiranju timskog duha, već zavise o klupskom budžetu i izvršnom direktoru koji obavlja pregovore i potpisuje ugovore sa igračima. Sa druge strane, pogledajte samo rezerve u Čelziju ili Mančester Junajtedu i kolike su njihove plate. Obi Mikel, Kalou, Oven, Berbatov ili Karik zarađuju četiri miliona funti godišnje. Dok je Peter Krouč igrao u Liverpoolu, Portsmout mu je ponudio bolju platu nego što smo mu mi davali i zagarantovano mesto u prvoj ekipi. Znali smo da ćemo ga teško zadržati jer nam se u timu pridružio Fernando Tores, a to je značilo da Krouč neće imati puno prostora – zaključio je Benitez.

Povezana vest:  Fudbaleri Hajduka odbili da igraju protiv Dinama