Rafael_Nadal_slavljeROLAND GAROS 2010

Nadal i Federer ne žele da se sretnu

 

Rafael Nadal i Rodžer Federer, dvojica najbljih tenisera današnjice, daleko su najveći favoriti za osvajanje titule na Roland Garosu. Pred pčetak drugog Grend slem turnira u sezoni ne žele pred novinarima da komentarišu izglednu mogućnost njihovog međusobnog duela u finalu. Nadal je osvojio četiri titule za redom na Roland Garosu, od 2005. do 2008, dok je prošle godine u osmini finala izgubio od Šveđanina Robina Soderlinga, što je bio njegov prvi poraz uopšte na najvećem svetskom turniru na zemljanoj podlozi.

Povezana vest:  WTA TOKIO, Ivanović eliminisana u drugom kolu

Federer je, sa druge strane, prošle godine iskoristio Nadalov poraz i proslavio prvu titulu na Roland Garosu, pobedivši u finalu upravo Soderlinga. Švajcarac se tada dokopao jedinog trofeja u Grand Slam takmičenjima koji mu je nedostajao.

Nedavno su se dvojica najboljih svetskih tenisera sastali u finalu ATP Masters turnira Serije 1.000 u Madridu, što je bio njihov prvi međusobni duel posle finala Madrida prošle godine. U tom meč Nadal je ubedljivo slavio posle u dva seta igre i poveo 14 – 7 u pobedama protiv Federera.

Zato je jasno da novinari najviše pričaju o njihovom novom duelu u finalu Pariza, ali ni Federer ni Nadal ne žele o tome pričati.

Povezana vest:  SERBIA OPEN 2012, Ðorđe Ðoković neuspešan u kvalifikacijama

-Jasno mi je da postavljate to pitanje, čak vas i razumem. Ali, ne želim o tome pričati. Mene čeka dug put od dve nedelje i šest mečeva do tog finala, a isto tako i Rafu. Prema tome, moj prioritet trenutno nije igrati sa Nadalom – kaže Federer.

U nastavku, Švajcarac je dodao.

-Osećam se opušteno, to je jako dobro. Ako ništa drugo, skinuo sam veliki pritisak sa leđa jer sam prošle godine dokazao sebi da mogu osvojiti Roland Garros. I ne samo sebi, već verojatno i mnogima drugima. Pritisak uvek postoji. Ja ga ne želim otkloniti, jer pritisak je za mene motivator. Upravo pod pritiskom izvlačim sve ono najbolje iz svog tenisa.

Povezana vest:  Federer predao Cicipasu zbog povrede

Nadal je, na pitanje hoće li mu Federer biti najteži protivnik ove sezone u Parizu, odgovorio.

-Ja u prvom kolu igram protiv tenisera iz Francuske sa vajld kartom i to je sada moj najteži meč u Parizu. Sa Federerom se mogu sastati tek u finalu – rekao je Nadal.