berdih vs novakDAVIS CUP 2013, FINALE
Berdih: Novak je najbolji igrač današnjice u dvorani

Češki teniser Tomaš Berdih odao je priznanje Novaku Đokoviću na prikazanoj igri i pobedi u trećem singlu finala Dejvis kupa u Beogradu, rekavši da je on, po njemu, najbolji igrač današnjice u dvorani, što je i dokazao.
Đoković je savladao Berdiha sa 3:0 (6:4, 7:6, 6:2), pa je reprezentacija Srbije izjednačila rezultat protiv Češke na 2:2.
-Meč je bio izuzetno tesan, iako rezultat to ne pokazuje. Imao sam nekoliko šansi, pokušavao da mu otežam koliko sam mogao, ali protiv Novaka nisam mogao da nađem rešenje – izjavio je najbolji češki teniser.
Berdih je naglasio da je danas protiv Đokovića igrao kao „protiv zida“, želeći time da pokaže kolika je snaga srpskog tenisera.
-Kada igrate protiv njega to je kao da igrate protiv zida, loptica se uvek vraća. Igrao sam mnogo mečeva u karijeri, ali nikada protiv toliko jakog na mentalnom planu. Ono što odskače je Đokovićeva moć da pročita svaki vaš potez. Novak tu veštinu očigledno želi da nastavi da razvija – konstatovao je Berdih.
Sedmi teniser sveta nije imao primedbe na publiku u Beogradskoj areni.
-To je uobičajena atmosfera na svakom finalu Dejvis kupa. Ne možete da kontrolišete 17.000 ljudi . kazao je Berdih.
Trenutni rezultat između Srbije i Češke je nerešen 2:2, a kome će pripasti čuvena „salatara“ odlučiće poslednji peti meč u kojem trenutno igraju Dušan Lajović i Radek Štepanek.

Povezana vest:  ATP NJUPORT, Džon Izner osvojio turnir na travi